7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yaşlıları dolandıran çete yakalandı

Bursa'da emekli maaşını çeken yaşlı ve korumasız insanları dolandıran 5 kişilik çete yakalandı.

Bursa Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, şehrin bazı bölgelerinde ve Mudanya ilçesinde 15 vatandaş tarafından teşhis edilen zanlıların yakalanması için operasyon başlatıldı.

Özellikle bankalardan emekli maaşlarını çeken yaşlı ve korumasız insanların yanına gelerek, "Ben Doktor Murat, oğluna borcum vardı, onu vereceğim; ancak üzerimde bütün para var, sende varsa üzerini ver, paranı vereyim" diyen zanlıların kimliği tespit eden polis, İstanbul'da 4 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonlarda O.Ç. (40), R.A. (33) ve kardeşi H.A. (29), R.Ç. (52) ve H.Y. (29) gözaltına alınırken, O.D. isimli bir kişinin aranmasına devam ediliyor. Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının ardından H. Y. ve H.A. serbest bırakılırken, çok sayıda dolandırıcılık olayından sabıkaları bulunan O.Ç., R.A. ve R.Ç. 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak', 'kurulan örgüt kapsamında dolandırıcılık yapmak' suçlarından adliyeye sevk edildi.

Yapılan incelemede İstanbul'da ikamet eden zanlıların, kiraladıkları otomobille Bursa ve çevre illerde çok sayıda dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlendi. Yaşlı kimseleri yaklaşık 20 bin YTL dolandıran zanlıların, kendilerine yöneltilen suçlamaları kabul etmedikleri öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2008 Pazar 14:19:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?