7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Yeminli' çetede bir tahliye daha

Bursa'da, güzellik salonu sahibi bir kadını mezarlığa götürerek zorla senet imzalattırdıkları öne sürülen 13 tutuklu sanıktan ilk duruşmada tahliye edilen 3 kişinin ardından, 1 kişi daha tahliye edildi. 

2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "yağma, zorla senet imzalatmak ve çete kurmak" suçlarından haklarında dava açılan tutuklu sanıklar M.B. (30), F.K. (31), A.D. (34), L.D. (27), Ö.Ö. (23), Ö.A (29), U.Ç. (23), E.K. (22) ve İ.A. ile geçen celse tahliye edilen K.A. (27), M.A.T. (21), O.D. (37) ile tutuksuz sanık E.Ö.'nün yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya müşteki olarak katılması beklenen E.K. ve K.Ç. gelmedi. 

Mahkeme, İ.A.'nın tahliyesine karar verdi. Polisin gerçekleştirdiği operasyonda yakalanan sanık U.Ç.'nin üzerinden, "Bulunmuş olduğumuz şu ortamda verilen kararlara uyacağıma ve N. ve M.'nin hiçbir şekilde bir dediğini iki etmeyeceğime, verilen emirleri sorunsuz ve sorusuz yerine getireceğime ve kardeşlerime zarar veya ihanet ettiğimde her verilen cezaya razı geleceğime ve kalemimin kırılacağına burada bulunan Kur'an-ı Kerim ve silah üzerine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" yazısı çıkmıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Kasım 2008 Çarşamba 11:36:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?