8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeminli çeteye polis baskını

Bursa'da silah ve kuran üzerine yemin ettirerek kurdukları çeteyle barda eğlenirken tespit ettikleri güzellik salonu sahibi bir bayanı mezarlığa götürerek zorla senet imzalattırdıkları iddia edilen 2'si çocuk 13 kişi gözaltına alındı. Çeteye fayda sağlamak için 2 bodyguardın barla gelen zengin işadamlarının tespiti için keşif yaptığı ortaya çıktı. 

Emniyet Müdürlüğü Gasp Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyet Caddesi üzerinde faaliyet gösteren güzellik ve estetik merkezi salonu sahibi bayan K.Ç.'nin zorla kaçırılarak mezarlıkta senet 3 adet boş senet imzalatılması üzerine polis harekete geçti. Müşteki bayanın, eğlenmek için gittiği barda bodyguardlar tarafından teşhis edildiğini belirleyen polis, bayanın iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyince çete üyelerinden olan 1 bodyguardı gözaltına aldı.
 
Soruşturmayı derinleştiren polis, şahısların saklandığı Küçükbalıklı Mahallesi'ndeki bir depoya baskın düzenledi. Depoda 90'ı boş 3'ü de müşteki bayana imzalatılmış senet ile 2 adet ruhsatsız tabancaya el koydu. Olayda kullanılan 34 SLP 07 plakalı otomobilin İstanbul'dan çalıntı olduğu ortaya çıktı. Araç içinde yapılan aramalarda 1 çift plastik ve 1 çift örme olmak üzere 2 çift eldiven 1 adet bere, 1 adet koli bandı 1 adet kar maskesi ele geçirildi. 

Bu arada yeni kurulmuş olan çete üyelerinden U.Ç.'nin üzerinden, "Bulunmuş olduğumuz şu ortamda verilen kararlara uyacağıma ve Nail'in ve Mehmet'in hiçbir şekilde bir dediğini iki etmeyeceğime, verilen emirleri sorunsuz ve sorusuz yerine getireceğime ve kardeşlerime zarar veya ihanet ettiğimde her verilen cezaya razı geleceğime ve kalemimin kırılacağına burada bulunan Kur'an-ı Kerim ve silah üzerine namusum ve şerefim üzerine yemin ederim" yazılı bir çete yemini çıktı.
Çete lideri olduğu öne sürülen M.B. (30), K.A. (27), F.K. (31), A.D. (34), M.A.T. (21), L.D. (27), O.D. (37), Ö.Ö. (23), E.K. (22), U.Ç. (23), Ö.A (29) ve yaşları küçük olan İ.A. ile E.Ö., "nitelikli senet yağması, adam kaldırma, 6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet ve zorla senet imzalatmak" suçlarından adliyeye sevk edildi. Çete lideri olan N.D.'nin ise firari olduğu öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Şubat 2008 Cuma 15:45:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?