8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeni adliye binasına yer bulundu!

Bursa'da yılan hikayesine dönen yeni adliye binası için yer bulundu.

Baro Başkanı Zeki Kahraman, yeni adliye binasının Uluyol Caddesi'ndeki Adalet Sarayı'nın yanındaki 10 dönümlük alana yapılması konusunda mutabakata varıldığını açıkladı.

Bursa'da yeni adliye yeri ile ilgili tartışmaların ardından Ankara'da temaslarda bulunan Baro Başkanı Zeki Kahraman, yeni adliye binasının yeri konusunda son noktayı koydu. Kahraman, Ankara'da Bursa milletvekilleri ve bakanlarla yaptığı görüşmeler sonunda, yeni adliye binası için mevcut adliyenin karşısındaki boş arazi ile askerlik şubesinin ve Büyükşehir Belediyesi otoparkının bulunduğu alanın düşünüldüğünü vurguladı.

Kahraman, daha önce Küçükbalıklı ve Ankara yolu üzerindeki Karayolları arazisi ve eski hale yapılması gündeme gelen yeni adliye binasının yeri olarak, mevcut adliyenin karşısındaki arazi üzerinde gerek bakanlık, gerekse Bursa milletvekilleri ile fikir birliğine vardıklarını kaydetti.

Askerlik şubesinin de karşılıklı uzlaşma sonunda uygun bir yere taşınması ile birlikte yaklaşık 10 bin metrekarelik bir alana sahip olan arazi üzerine yapılması kararlaştırılan yeni adliye binasının hem vatandaşlar, hem de avukatların istekleri doğrultusunda gerçekleştirilmiş olacağını belirten Kahraman, "Bizler en başından itibaren adliyenin bölünmemesinden yanaydık. Yapılacak olan yeni adliye binasının merkezden uzaklaşması hem vatandaşlar için, hem de meslektaşlarımız için çok büyük eziyet olacaktı. Ankara'da yaptığımız görüşmeler sonunda, mevcut adliyenin karşısındaki arazinin kamulaştırılarak buraya yeni adliye yapılması konusunda fikir birliğine vardık" dedi.

Yeni adliye binası ile ilgili tartışmalara son noktanın konulduğunu söyleyen Kahraman, "Bizler en başından itibaren, adliye binasının merkezden uzaklaştırılmasının doğru olmadığını savunduk. Sonunda bu düşüncemiz kabul gördü ve sorun çözüldü. Adaleti bakanlığının yeni adliye binası için tahsis ettiği 50 milyon YTL'lik ödenek var. En kısa zamanda Bursa'nın adliye binası sorununun çözüleceğini umuyoruz" diye konuştu.

Ayrıca adliye için düşünülen yerlerden biri olan eski hale park dışında bir proje yapılması halinde, bunu yapanların bunun altında kalacağını ifade eden Kahraman, "Eski sebze hali Bursa'ya park olarak kazandırılacak. Şayet proje değişikliğine gidilip, park olmazsa, bunun karşısına dikileceğiz. Yeşil alan konusunda çok hassasız" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2008 Perşembe 00:35:46
Güncelleme :20 Kasım 2008 Perşembe 00:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?