7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeni Baro Başkanı Zeki Kahraman

Bursa Baro seçimlerine itirazlar sürerken, rakiplerini geride bırakarak başkanlık koltuğuna oturan Zeki Kahraman, artık seçimlerin sona erdiğini ifade ederek, "Her alanda Bursa halkının avukatlığını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" dedi. 

Bursa Barosu'nun dün yapılan seçimlerinde 3 rakibini geride bırakarak 492 oyla başkanlık koltuğuna oturan Zeki Kahraman, makamındaki ilk açıklamasında, "Seçim geride kaldı. 
Tüm arkadaşlarımız hizmet için aday olmuştu. Baro genel kurulu, göreve beni layık gördü. Bana verilen bu görevi layıkıyla yapacağımdan kimsenin şüphesi olmasın. Seçime giren diğer adayların projelerinden de yararlanacağım. Gelip bize katılsınlar. Şimdi yarış değil, hizmet zamanı" dedi. 

Bursa halkının avukatlığını yapacağını dile getiren Kahraman, "Meslektaşlarımızın meseleleriyle bire bir ilgilenirken, her alanda Bursa halkının da avukatlığını yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Zaten avukatların sorunları, halkın meselelerinden farklı değil. Geçmiş deneyimimin tamamını aktaracağım. Kamuoyuna şunu belirtmek istiyorum ki baro, Atatürkçü ve laik kimliğinden bir adım dahi sapma göstermez" diye konuştu. 

Yapılan seçimlerde Zeki Kahraman 492, Zekeriya Birkan 461, Ekrem Demiröz 411, Hasan Sakarya'nın ise 83 oy almıştı. Ayrıca Kahraman'ın listesinin delinmesi üzerine Özcan Çoraklı ve Gülten Çeven Ceylan yerine en yakın rakibi Zekeriya Birkan'ın listesindeki Olcay Göçüm ve Mehmet Murat Eryılmaz yönetim kuruluna girmişti. Birkan'ın listesindeki Ramazan Cengiz Kocabey ile Kahraman'ın listesindeki Atilla Atik 480'er oy aldığı için Avukatlık Yasası'nın 90. maddesi uyarınca Atik'in kıdemi daha fazla olduğu için listede kaldı. 

Baro yönetimine girebilmesi için bir oya ihtiyacı olan Ramazan Cengiz Kocabey ise oy sayımının sağlıksız olduğu yönünde duyum aldıkları için seçime itiraz ettiğini ifade etti. Ayrıca 31 oyla başkanlık koltuğundan olan Zekeriya Birkan ise Yüksek Seçim Kurulu'na tüm oyların yeniden sayılması için itirazda bulunduklarını kaydederek, "Başkan dahil herkese itiraz ettik. Yaklaşık bin 500 oy kullanıldı. Çizikler var. Liste delindi. Hata olmaması mümkün değil. Zeki Kahraman ve yönetimi de itiraz edecek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 14:44:04
Güncelleme :13 Ekim 2008 Pazartesi 14:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?