7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeni Başkan Nazif Tuna oldu

Han Düğün Salonu'nda gerçekleşen kongreye AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, Milletvekilleri Sedat Kızılcıklı, Mehmet Emin Tutan, Mehmet Ocakden, Mehmet Altan Karapaşaoğlu, Ali Kul, Hayrettin Çakmak, Ali Koyuncu, İl Genel Meclisi Başkanı Nurettin Avcı, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil, Kestel Belediye Başkanı Yener Acar, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara, il-ilçe yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan AK Parti Yenişehir 3’üncü Olağan Kongresi’nde, 5 yılı aşkındır ilçe başkanlık görevini yürüten ve bu dönem aday olmayarak ilçe başkanlığını bırakan Zekai Dündar yaptığı konuşmada “AK Parti’yi kuran milletimizdir. Bu güne kadar da bizler Milletimize hizmetkarlık yapma şerefine ulaştık. Bu günü kadar bana destek olan herkese teşekkür ediyorum. AK Parti’ye hizmetimi sürdürmeye devam edeceğim. Sizlere eğer varsa haklarımı helal ediyorum. Sizlerin de haklarınızı helal etmenizi diliyorum” şeklinde konuştu

Kongrede söz alan bir başka isim ise, Yenişehir Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil’di. Bu güne kadar yaptıkları hizmetlere değinen ve hizmetlerini değerlendiren Başkan Cingil, çok önemli hizmetlere imza attıklarını vurguladı. Sanayileşmeye verdikleri öneme dikkat çeken Başkan Cingil, “Organize Sanayi Bölgesini kurduk. Uzun yıllardır yapılamayan sanayileşmeyi gerçekleştirdik. 1 Milyar Dolarlık yatarımı Yenişehir’e kazandırdık. Bayanlarımızın çalışması için Uluköy’deki araziyi istihdam sağlaması için verdik. İnşallah bahar ayı ile birlikte bir çok bayanımız iş imkanına kavuşacak. Boğazköy Barajı bittiğinde Yenişehir daha modern tarım yapacak. Yenişehir 20 yıldır ihmal edilmişliğin faturasını ağır ödedi. Ama bizimle birlikte bambaşka bir Yenişehir inşa ediliyor. Kaybedilen yıllar süratle geri alınıyor” dedi.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın ise yaptığı konuşmada, Yenişehir İlçe Teşkilatı'nın Ramazan ayında gerçekleştirdiği sosyal faaliyetlerin önemli bir çalışma olduğunu söyledi. Türkiye'de sosyal devlet olma ilkesinin artık daha önem kazandığını anlatan Yalçın, AK Parti'nin sadece sağlık alanında gerçekleştirdiği projelerin reform niteliğinde olduğunu belirtti. Artık vatandaşların sağlık hizmetlerine daha kolay ulaşabildiğini vurgulayan Yalçın, bu manzaranın AK Parti'nin sağlık politikalarının ne kadar yerinde olduğunu gösterdiğini kaydetti.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, sözlerini şöyle sürdürdü: "Dünyada yaşanan ekonomik bir kriz var. Türkiye'nin yakın çevresinde kısa süre önce Irak Savaşı yaşandı. Küresel dalgalanma, Gürcistan olayı yaşandı. Her biri bir ülkede ekonomideki gelişmeleri tersine çevirebilecek özellikte olaylar. Fakat AK Parti Hükümeti'nin ekonomik politikaları sayesinde sorunlardan en az şekilde etkilendik".

Kongrede konuşan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik de yaşanan terör olayına değindi. Terör olaylarının önceden beri yaşandığını belirten Çelik, çetelere ve terör örgütlerini lanetlediklerini ifade etti. Şehit kanlarıyla sulanmış vatan topraklarının dışında yuvalanmış hainlerin, karışıklık çıkartmaya çalıştıklarını söyledi. Siyasiler olarak şer odakların durdurulması için atılması gereken bir imza varsa bunun altına imza atacaklarını anlatan Bakan Çelik, bundan hiçbir şekilde çekinmeyeceklerini aktardı. Güvenlik güçlerinin de üzerlerine düşen görevi yerine getireceğini hatırlatan Çelik, terörle arasına mesafe koyması gerekenlerin bunu acil olarak yapması gerektiğini kaydetti. Milletin hissiyatının artık bu manzaraları kaldıramadığını vurgulayan Çelik, "Alınması gereke önlemler neyse kısa sürede alınacak. Terörü yok etmek için birçok adım atıldı. Dünya devletlerinin desteğini almak için adımlar atıldı. Diplomasi çalışmalarımız dünya devletlerinin arkamızda olmasını sağladı. Atılması gereken adımlar atıldı. Terörün beli büyük ölçüde kırıldı. Silahla mücadeleye devam ederken ekonomik ve sosyal alanda adımlar attık. 12.5 katrilyonu GAP Projesi içi ayırdık. Mazeret olarak önümüze sürülen iş, aş sorunları çözmek için adım attık. Bataklığı kurutmak için ne gerekiyorsa hükümet olarak adımları atıyoruz. İlk defa Türkiye'de terörün kısıtlanması için çok kapsamlı çalışmalar yapılıyor" dedi.

ÜRETİM PLANLAMASI ÇİFTÇİLERE BÜYÜK KOLAYLIK SAĞLAYACAK

Türkiye'de tarımsal üretimde yapılan yanlışlarla tarım yapılamayacağını kaydeden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bunun önlenmesi için çalıştıklarını belirtti. Tarımdaki istihdam oranının da yüzde 38'leri üzerinde olduğunu sözlerine ekleyen Çelik, hükümetin üretim planlaması konusunda çalışma yaptığını söyledi. Herkesin her istediği yerde istediği ürünü yetiştirmesinin büyük bir yanlış olduğunu vurguladı. Üretim planlaması yaparak bölgesel ürünler yetiştirileceğini anlatan Çelik, "Yapılan çalışmayla ürün planlaması yapılacak. Neyin nerede yetiştirileceği öngörülecek. Arazi verimliliği ölçülecek. Çiftçi artık ne ekeyim ne biçeyim diye düşünmeyecek. İnşallah kısa süre içerisinde ürün planlamasına geçeceğiz" şeklinde konuştu.

MUHELEFET ÖNERİ GETİRİRSE MİKROFONDA İLAN VE TEBRİK EDECEĞİM

Muhalefetin sürekli hükümeti eleştirdiğini belirten Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, "Bir gün bir sorunla alakalı güzel bir proje getirse vallahi bunu ilan edeceğim. Şimdi Deniz Baykal diyor ki Başbakana, gel televizyonda mal varlıklarımız açıklayalım. Başbakan çiğ yememiş ki böyle bir şeye neden ihtiyaç duysun. Bu millet kimin çiğ yediğini çok iyi biliyor" dedi.

Yenişehir için önem taşıyan bir konuya da değinen Bakan çelik, Yenişehir-Bilecik Karayolu’na en kısa sürede kazma vurulması için elinden gelen tüm gayreti göstereceğini belirtti.

Kongrede seçime tek listeyle giren Nazif Tuna, AK Parti'nin yeni İlçe Başkanı oldu.

Nazif Tuna’nın Başkan olduğu yeni yönetim kurulunda şu isimler yer aldı: Halil Tüfekçi, İbrahim Bakış, Ömer Akbıyık, Ahmet Yavuz, Mustafa Kaymak, Ali Keklik, Salih Kovucu, Kadir Utku, Şaban Çırpan, Sezai Battal, Fevzi Tan, Sabriye Şahinoğlu, Nuran Bıçak, Zuhal Büyükkardeşler, Orhan Erol, Ümit Ay, Tamer Cansev, İbrahim Akyüz, Yakub İlhan, Fatih Canbaz, Cavit Balkan, İbrahim Devecioğlu, Refik Sungurlu ve Mustafa İstanbullu.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 12:57:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?