7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeni Mahalle'nin yağmur çilesi bitiyor

Karacabey’de geçtiğimiz yıllarda kurulan ve aldığı göçler sonucunda giderek büyüyen Yeni Mahalle’nin her köşesi ilçe merkezindeki imkanlara kavuşuyor. 

Asfaltlama, yeşil alanlar ve çocuk oyun gruplarına yönelik çalışmaları tamamlanan mahallenin düşük zeminde kalan bölgelerinde yağmur sularının birikmesi de iki hafta içinde önlenecek. Belediye Başkanı Ergün Koç, ilçenin hiçbir köşesinde vatandaşların sıkıntı çekmeyeceğini belirterek, “Modern bir ilçe olmanın tüm şartlarını yerine getiriyoruz. Her konuda insanlarımızın mutluluğunu hedefliyoruz. Sürekli büyüyen Yeni Mahalle’de alt yapı çalışmaları başta olmak üzere, asfaltlama, çocuk oyun grupları ve yeşil alan düzenlemeleri yapılmasını sağladık.” diye konuştu. 

Mahallenin en fazla mağduriyet yaşadığı yağmur suları birikmesi konusunun da iki hafta içinde yapılacak çalışmalarla sona ereceğini kaydeden Koç, önceki gün başlatılan kazı çalışmaları sırasında ana hat üzerinde 1200’lük demirli borular kullanıldığını ve Yeni Mahalle’de en az 50 yıl boyunca yağmur suyu çilesi yaşanmayacağını açıkladı. 

Yeni Mahalle civarında Uluabatlı Hasan Meydanı’nda gerçekleştirilen benzer çalışmaların başlatıldığını sözlerine ekleyen Koç, “Saadet ve Runguçpaşa mahallelerinin yağmur suyundan kaynaklanan şikayetlerini bitirdik. Şimdi sırada Yeni Mahalle var. Burasının da iki hafta sonra yağmur suyu korkusu kalmayacak. Kaliteli ve geniş demirli borular kullanıyoruz. Uzun yıllar insanlarımız bu güzel mahallede rahatlıkla dolaşacak.” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Mart 2008 Cumartesi 15:41:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?