7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

‘Yeni Yıla Merhaba’ sergisi açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Ressamlar Çalışma Topluluğu, ‘Yeni Yıla Merhaba’ adlı sergiyi, sanatseverlerin beğenisine sundu.

Ressam Şefik Bursalı Sanat Galerisi’nde izlenime açılan sergi ile Bursalıların yeni yılını kutlayan ressamlar, hayatın renklerini tuvallerine yansıtmanın mutluluğunu yaşadıklarını bildirdi.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 Ressamlar Çalışma Topluluğu Başkanı Ümran Topsakal, topluluk bünyesinde çalışmalarını sürdüren 30 sanatçının 34 eserinin beğeniye sunulduğu sergide; yağlıboya, guaj, pastel, karışık teknik ve çini dallarında yapılan çalışmaların yer aldığını belirtti.

Topsakal, “2008 yılını zaman zaman sevinçle, üzüntülerle ve krizle tamamladık. 2009 yılını ise yeni umutlarla karşılamaya hazırlanıyoruz. Bu sergiyle Bursalıların yeni yılını kutluyor ve gelecek yılın herkesin yüreğinden geçen güzellikleri sunmasını diliyoruz” diye konuştu. Topsakal, Yerel Gündem 21 bünyesinde sanat çalışmalarına destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’e teşekkür etti.

Topluluk üyelerinden Memduha Yılmaz da sergide eserinin bulunmasından mutluluk duyduğunu ifade ederken, “Ben kızım Aslı Yılmaz Şardağ’ın tablosunu yaptım ve sergiye bu tabloyla katıldım. 4 yıldır resimle uğraşıyorum ve Yerel Gündem 21’de resim sanatına ilgi duyan dostlarımla bir aradayım. Gelecek yılın herkese huzur, mutluluk ve sağlık getirmesini diliyorum” dedi. ‘Yeni Yıla Merhaba’ sergisi, 3 Ocak Cumartesi gününe kadar izlenebilecek.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 16:04:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?