8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeni yılda her hekime bir oda

Bursa İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, yeni yılda tüm kamu hastanelerdeki uzman hekimlerin kendine ait odası olacağını söyledi. 

Tam gün yasası ve aile hekimliğinin hayata geçirilecek olması sağlık alanında birçok yeni düzenlemeyi de beraberinde getiriyor. Sağlık Bakanlığı tarafından yeni uygulamaya konulması planlanan her hekime bir oda çalışmalarında Bursa'da sona geliniyor. 

Bursa'da bulunan bakanlığa bağlı merkez ve ilçelerde bulunan 20 hastanenin birçoğu uzman hekimleri için gereken odayı temin etti. Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi, Zübeyde Hanım Doğumevi ve Çekirge Devlet Hastanesi'nde ise çalışmalar son aşamaya geldi. 

İl Sağlık Müdürü İsmail Hakkı Çelik, yeni yılda her uzman hekimin bir odası olacağını belirterek, "Bursa'da kamu hastanelerinde görev yapan yaklaşık 800 uzman hekime bir oda sağlanacak. Bu uygulama hem kaynakların daha rantabıl kullanılmasını sağlayacak, hem de hastalar ile doktor arasındaki iletişimi kolaylaştıracak" dedi. 

SAĞLIK SEN'DEN DE UYGULAMAYA TAM DESTEK 

Sağlık-Sen Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Bedir de uygulamanın doğru olduğunu kaydederek, "İnsanlar artık zaman kaybı yaşamayacak ve doktorunu istediği zaman bulabilecek. Bu uygulama ile hizmet kalitesi de artacak. Doktorlar açısından da iyi olacağını düşünüyorum. Sendika olarak bizim üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 11:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?