7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeni yılda tiyatro şöleni

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, 2009 yılında birbirinden farklı oyunlarını sanatseverlerle buluşturuyor.

Bu yıl, Ali Düşenkalkar'ın yönettiği ‘Deli İbrahim' oyunu ile sanat sezonuna başlayan Şehir Tiyatrosu, Ocak ayında geçen sezonun en sevilen oyunlarından olan ‘Fay Hattı' ve ‘Çocuğum'u da repertuarına ekleyecek.

Düşenkalkar'ın yönettiği ‘Deli İbrahim' oyunu ile sanat sezonuna başlayan Şehir Tiyatrosu, Ocak ayında geçen sezonun en sevilen oyunlarından olan ‘Fay Hattı' ve ‘Çocuğum'u da repertuarına ekleyecek.

Behiç Ak'ın 1999 İzmit depreminin ardından yazdığı bir oyun olan ‘Fay Hattı', 6 Ocak Salı ve 9 Ocak Cuma tarihlerinde saat 20.30'da, 10 Ocak Cumartesi günü ise saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde sanatseverlerle buluşacak. Deprem sonrasında İstanbul'da yaşanan ilişkilerle ilişkisizlikleri komik bir anlatımla sahneye aktaran ve Ertan Akman'ın yönettiği oyunda Murat Liman, Didem Hun Liman ve Günay Güney rol alıyor.

"ÇOCUĞUM GÜLDÜRECEK"

Margareth Mayo'nun evlilik ilişkisi ve kıskançlık üzerine yazılmış oyunlardan biri olarak anılan komedisi ‘Çocuğum', 20 Ocak Salı ve 23 Ocak Cuma günleri saat 20.30'da, 24 Ocak Cumartesi ise saat 14.00'da Tayyare Kültür Merkezi'nde yeniden izleyicisi ile buluşacak.

Mustafa Kurt tarafından sahnelenen oyunda eşinin kıskançlık krizlerinden kurtulmak için sürekli yalan söyleyen ve her yalanını başka bir yalanla saklamaya çalışan bir kadının neden olduğu olaylar komik bir biçimde sahneye taşınıyor. Oyunda Ertan Akman, Nihal Türksever, Müge Açıkdüşünenler, Altuğ Görgü, Bülent Uçar, Nilgün Türksever Görgü, Esra Yaşar, Ebru Ergüç ve Eren Topçak rol alıyor.

Şahmeran' efsanesini 4, 7, 11, 14, 18, 21 ve 25 Ocak tarihlerinde Tayyare Kültür Merkezi'nde sahneleyecek olan Şehir Tiyatrosu, ‘Kuşbakışı' ve ‘Sevdalı Bulut' adlı çocuk oyunlarını da Çocuk Sanat Evi'nde sahneleyecek.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2008 Çarşamba 17:04:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?