8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yenice'ye bin tonluk su deposu

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı Yenice beldesinde içme suyu problemini tamamen ortadan kaldırması planlanan 1000 tonluk içme suyu deposunun temeli törenle atıldı. 

İçme suyu deposunun yapıldığı Çamtepe mevkiindeki törende konuşan Yenice Belediye Başkanı Ramiz Yiğit, Yenice'nin 100 yıldır su meselesi sorun olduğunu belirterek, "Göreve geldiğimiz ilk yıl sulama amaçlı yapımına başlanılan gölet, tarla sahipleri ile çıkan ihtilaflar yüzünden 15 yıl bitirilememişken, taraflar uzlaştırıldı ve gölet 6 ayda tamamlandı. İki bin 100 dönüm arazi suya kavuştu. Arıtmanın doğru çalıştırılması neticesinde çıkan su tarımda kullanılabilir hale getirilerek Kadimova bölgesi sulanır hale getirilmiştir. Kasabanın Esenköy ve Çiftlik bölgelerine açılan derin kuyular ile Ayazma ve diğer yüksek bölgelerdeki arazilerde sulanarak tarımda sulama sorunu tamamen çözülmüş olacaktır" dedi. 

Kasabanın tamamının kaynak suyu içmek istediğini, Dere mahallesinin bir kısmı konutlar ve sanayi bölgesinin yazın üç ay Bataklı'daki derin kuyulardan beslenen hat ile beslendiğini kaydeden Başkan Ramiz Yiğit, "Bu yıl bunu bir aya indirdik. İnşallah temelini attığımız 1000 tonluk su deposu 3 ay sonra hizmete girdiğinde Yenice'nin içme suyu meselesi kökünden halledilmiş olacaktır. Bugüne kadar mevcut hatta 6,5 litrelik Altınpınar suyunu ilave ettik. Geçtiğimiz yıl 3 bin 100 metre yeni isale hattı yapılarak Çiftlik dağlarındaki dereler sisteme dahil edilmiş ve Yenice'nin kaynak suyu ihtiyacı karşılanmış olmaktadır. Zaman zaman yağmur yağdığında suların rengi değişmekte, bu da suların kalitesine olumsuz bir etki yapmamaktadır. Şu anda kesintisiz 12 ay 20 bin nüfusa yetecek kadar su akıtacak duruma geldik" diye konuştu. 

İHA
Yayın Tarihi : 22 Ekim 2008 Çarşamba 20:40:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?