8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeniköy'e meslek yüksek okulu

Uludağ Üniversitesi, Orhangazi'nin Yeniköy beldesine yüksek okul kuracak. 

Yeniköy Belediyesi'nin yüksekokul binası yapması için Uludağ Üniversitesi'ne verdiği 71 dönüm arazi üzerine binaları yapacak olan Ormo A.Ş'nin sahibi Yüksek Mühendis Orhan Öcalgiray ile protokol imzalandı. Törende konuşan Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, dünyada meslek yüksek okulu eğitimine genel eğitim içinde yüzde 60 oranında bir ağırlık verildiğini, oysa ülkemizde bunun yüzde 30'lar seviyesinde kaldığını vurguladı. Eğitim kadrosu olarak da Uludağ Üniversitesi'nin meslek yüksek okullarında diğer üniversitelerden farklı bir anlayış sergilediğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mustafa Yurtkuran, "Bunun en önemli göstergelerinden birinin de her yüksekokulun kendine ait akademisyen kadrosu bulunmasıdır" dedi. 

Yurtkuran, Yeniköy Belediyesi'nin tapu devrinden sonra Orhan Öcalgiray'ın inşaatı hemen başlatacağını kaydetti. 

Yeniköy Belediye Başkanı İbrahim Çelikten ise, bir zamanlar Orhangazi'den daha gelişmiş olan Yeniköy'ün son yıllarda şah damarının kesik olduğunu, yüksek okulun açılmasıyla yörenin yeniden hayat bulacağını söyledi. 

UÜ Orhangazi Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Habip Umur da, her yıl yeni programların eklenmesi ve öğrenci sayısının artmasıyla büyüyen Orhangazi Meslek Yüksek Okulu'nun şimdiki binasının dar geldiğini, Yeniköy Belediyesi'nin üniversiteye devrettiği 71 dönümlük arazi ile 20 kat büyüyeceğini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2008 Cuma 18:04:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?