8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yenişehir Belediye Meclisi toplandı

Bursa'nın Yenişehir Belediye Meclisi 2008 yılının ilk toplantısını yaptı. 

Mecliste ilk olarak denetim komisyonuna üç üye seçildi. Yapılan seçimlerde geçen dönem olduğu gibi bu sene de da denetleme komisyonu üyeliklerine Hakan Ceylan, Serdar Şen ve Erdoğan Hamdi Cingil seçildi. Mecliste ayrıca denetim komisyonu, ihtisas komisyonları üyelerine verilecek huzur hakkı ile zabıta ve itfaiye personeline verilecek olan fazla mesai ücretleri görüşüldü. 

Cumhuriyet Başsavcılığı'nın cezaevindeki yağmur oluklarını değiştirebilmek için belediyeden yaptığı yardım talebi görüşülerek 3,235 YTL’lik yardım kararı oy birliği ile kabul edildi. Bu arada meclis oy birliği ile ağustos ayında tatil yapma kararı da aldı. 

Taşınmaz malların satışı, takası ve tahsisi konusunda başkan ve encümene yetki verilmesi konusunda söz alan Fatih Suna, 2 yıldan bu yana dükkan satışlarının yapılmaya çalışıldığını belirterek, “Ancak yaşanan ekonomik kriz nedeniyle bu dükkanları satamadık. İşyerlerindeki kiracı esnafımız sıkıntıdan alamazken, dışarıdan almak isteyen vatandaşlar da dükkanlarda bulunan kiracılara saygısızlık olmasın diye almıyor. Kiralara zam yapalım ve satışlardan vazgeçelim. Böylece belediyeye her ay kalıcı gelir gelmiş olur” dedi. 

Belediye Başkanı Bülent Hamdi Cingil de, “Dükanlar satılır mı satılmaz mı bilemiyorum. Ancak biz bu yetkiyi almak zorundayız. Ne zaman satılacağı belli olmuyor. Kiracılarımız maalesef kiralırını düzenli ödemiyor. Şu an belediyemizin kiracılardan gecikme zamları hariç 875 bin YTL alacağı var. Bu para gecikme zamları ile birlikte 1,5 milyon YTL’yi buluyor. Bu yüzden satmak durumundayız” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 18:30:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?