8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yenişehir onu konuşuyor

Yenişehirli Onun yaptıklarını merak ediyor, İznik yolu üzerindeki Medya Park'ı konuşuyor, belki de birçok kişi bu yatırımın ne olduğunu bilmiyor. 

Anadolu Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Orhan Efe ile son gelişmeler hakkında bir söyleşi gerçekleştirdik. Orhan Efe’ye merak edilen İznik Yolu üzerindeki Medya Park’ı sorduk. Efe’den samimi cevaplar aldık. İşte Orhan Efe’ye sorduğumuz sorular ve aldığımız cevaplar…

Tayfun SIRMAN: Bize yaptığınız çalışmalar hakkında bilgi verir misiniz?

Orhan EFE: Yaklaşık 5 ay kadar önce başladığımız düzenleme çalışmaları son aşamaya geldi. 5000 m2’lik bir alanda yaklaşık 1000 metrekare kapalı alan düzenlememiz tamamlandı. Anadolu Medya parkımızda uluslararası standartlarda 400 metrekarelik tv stüdyosu birlik haber ajansı binası, alışveriş merkezi, cafe-restaurant, kır düğün salonu, 1500 metrekarelik otopark alanı, ile Türkiye’nin Anadolu’daki en büyük medya parkını oluşturduk. Tv stüdyomuzdaki son detayları tamamlamak üzereyiz, 1 aylık bir zaman zarfında test yayınlarını başlatmayı hedefliyoruz. 

Tayfun SIRMAN:  Daha önceden test yayınına geçeceğinizi biliyorduk. Test yayınındaki bu gecikme neden kaynaklandı?

Orhan EFE: Evet doğru. Normalde 15 Mayıs 2008 tarihinde test yayınına geçmeyi planlıyorduk. Bu gecikme bizden kaynaklanmadı. Yayınlarımızı Türksat 3A uydusundan verecektik. Ancak Türksat 3A uydusunun yörüngeye oturması 2 aylık bir gecikmeyle gerçekleşti. Haliyle bu gecikme bize zaman kaybına mal oldu. Bu gecikmeyi biz de fırsat olarak görüp Türkiye’nin en modern medya tesislerini kurduk. 

Tayfun SIRMAN:  Şirketlerin sermaye ve ortaklık yapısından bahseder misiniz?

Orhan EFE: Bünyemizde 2 adet A.Ş bulunmaktadır. Birincisi Anadolu Medya A.Ş, ikincisi ise Anadolu Birlik Medya A.Ş.’dir. Anadolu Medya A.Ş.’nin 300.000 YTL. ödenmiş sermayesi vardır ve 7 kurucu ortaktan oluşmaktadır. 2’inci şirketimiz Anadolu Birlik Medya A.Ş.nin ise 500.000 YTL sermayesi vardır ve bu şirketin de 180 hissedarı vardır. Her iki şirketin de %51 hissesi şahsıma aittir. 

Tayfun SIRMAN: Televizyon binasının fiziki yapılanması şu an ne durumda:

Orhan EFE: Fiziki yapılanmanın %95 ini tamamlamış bulunmaktayız ve harcamış olduğumuz para 750.000 YTL. civarındadır. Anadolu Medya Park tam olarak faaliyete geçtiğinde yaklaşık 140 personeli istihdam etmesi hedeflenmektedir. 

Tayfun SIRMAN: Yenişehir bu yatırıma yeterli desteği veriyor mu?

Orhan EFE: Bu projenin hayata geçmesinde Belediye Başkanımız Sn. Bülent Hamdi Cingil’in ve Yenişehirli gazeteci arkadaşlarımızın önemli destekleri oldu. Maalesef bu kesimler dışında beklediğimiz desteği bulamadığımız gibi, çeşitli dedikodulara da maruz kaldık. Ancak biz bu söylentilere kulaklarımızı tıkayarak tüm enerjimizi işimize vermeyi tercih ettik, ediyoruz. Yenişehirli insanlarımızın büyük bir çoğunluğu ne yazık ki bu projenin büyüklüğünün hala farkında değil. Halbuki bu çapta bir istihdamı sağlayacak bir yatırımın Yenişehir’de olması, ilçemiz açısından büyük bir şanstır. 

Tayfun SIRMAN: Alışveriş merkezi açtın ve sanırım beklentilerinizi karşılamadı. Bu konuda ne söylemek istersiniz?

Orhan EFE: Bu yüzden alışveriş merkezini tasfiye ediyoruz ve bu kısmı düğün salonu ile yedek stüdyo haline dönüştürüyoruz. Böylelikle yazlık ve kışlık olmak üzere 3 adet düğün salonu ve TV stüdyomuz oluşmuş olacak. 

Tayfun SIRMAN:  Sayın Efe, son olarak ne söylemek istersiniz?

Orhan EFE: Böylesine büyük bir projenin 5 aylık bir süre zarfında tamamlanmış olması takdir edersiniz ki hiç de kolay bir iş değildir. Zor bir yükün altına girdiğimizi çok iyi biliyoruz. Ayrıca üzülerek görüyoruz ki, ülkemizde son dönemde gizli bir ekonomik kriz baş göstermiştir. Bu ekonomik krizden ortaklarımız da etkilenmişlerdir. Şu ana kadar yaklaşık 200.000 YTL. sermaye ödemesi henüz gerçekleşmemiştir. En kısa sürede ortaklarımızın bu ödemeleri yapmalarını bekliyoruz.

Projenin bitme aşamasına geldiği şu süreçte ortaklarımız tarafından yapılacak sermaye ödemeleri bizleri son derece rahatlatacaktır.

Son olarak şunu söylemek isterim ki; bizi en fazla mutlu edecek şey 140 kişinin evine ekmek götürecek olmasıdır.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 09:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?