8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yenişehirliler Bakanı bekliyor

Türkiye'de bu güne kadar yapılan çimento fabrikaları arasında halkın en çok destek verdiği ve sürekli gündemde kalan AKROS çimento fabrikası için vatandaşlar, yetkilileri sesiz kaldıklarını ifade ettiler. 

Yıllardır Yenişehir'in bir takım insanların engellemeleri yüzünden geri kaldığı belirten Yenişehirli vatandaşlar, bu duruma artık yeter dediler. 

Uzun yıllar önce ilçeye kurulması gündeme gelen salça fabrikasına karşı çıkıp yürüyüş yapanlar, evlerine ekmeği bu fabrika sayesinde götürdüler. İlçede ilk sigortalı olan ve emekli olanların yüzde 80'i, salça fabrikası sayesinde emekli oldular. 

Vatandaşlar AKROS Çimento fabrikası için "Bazı kişiler sırf birilerine rant sağlamak için yapılacak olan fabrikaya karşı çıkıyor, fabrika yeri tarım arazisi olmamasına rağmen hala engellenmeye çalışılıyor. Bu ülkede helal süt emmiş bir sürü insan var, halkımızın ekmeğiyle geleceğiyle oymasına müsaade etmezler. İlk etapta 500 kişinin çalışacağı fabrikada dolayı yönden 2000 insan evine aş götürecek, bu rakam yan sanayi ve diğer eklemelerle 5000'leri bulacaktır. Bu yatırıma dur diyen bazı insanlar ve buna sessiz kalan yöneticiler, bu kadar insanın hakkını ve ahını acaba ödeyebilecekler mi?" dediler. 

Burcun Köyü sakinleri ise "Bizim çok istememize rağmen ve yerin tarıma elverişli olmamasına rağmen halen uzatılıyor engellenmeye çalışılıyor. Bunu duyanlar, görenler, neden sessiz kalıyorlar. Bursa milletvekilimiz, gururumuz Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanımız Sayın Faruk Çelik'i köyümüze davet ediyoruz. Fabrikanın yapılacağı yeri görmesini ve bizlerin düşüncelerini dinlemesini istiyoruz. Bize ancak sayın Bakanımız yardım edebilir" diye konuştular. 

Fabrikaya daha önce sivil toplum örgütleri, dernekler, belediye başkanları ve çevre örgütleri destek vermişlerdi.

Tayfun Sırman / Yenişehir KENTHABER
Yayın Tarihi : 20 Eylül 2008 Cumartesi 16:49:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?