7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeşil Beyaz coşku Mudanya'da

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından küresel ısınmaya dikkat çekmek için bu yıl 2.'si düzenlenen 'Yeşil Beyaz Bursa Konserleri' kapsamında Mudanya'da sahneye çıkan Tuğba Özerk, hayranlarının gönlünü fethetti. 

Türk Pop Müziği'nin güçlü sesi Tuğba Özerk, Mudanya'da konser vermenin heyecanını yaşadığını söyledi. Konuşmasında küresel ısınmanın önemine değinen Özerk, Büyükşehir Belediyesi'nin günümüzün en önemli sorunlarından olan küresel ısınma konusunda gösterdiği duyarlı tutumun takdire değer olduğunu dile getirdi. Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin çalışmalarından haberdar olduğunu belirten Özerk, "Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, kültür ve sanata meraklı çok değerli bir kişilik. Böylesi anlamlı bir gecede beni sizlerle buluşturduğu için kendisine çok teşekkür ediyorum" dedi. 

Konseri keyifle izleyen Başkan Şahin, "Bursa Festivali ve Altın Karagöz Halk Dansları Yarışması'nın ardından şimdi de 'Yeşil Beyaz Bursa Konserleri'nde vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Küresel ısınmaya dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilen konserlerimiz, bu yıl Mudanya'da başladı. Mudanya bizim canımız, ciğerimiz. Toprağımızı, havamızı, suyumuzu kısaca geleceğimizi koruyalım" diye konuştu. 

Yaz akşamlarına güzel konserlerle renk katmayı amaçladıklarını bildiren Başkan Şahin, Tuğba Özerk'e konserin anısına çini vazo armağan etti. 

Mudanya Belediyesi önünde gerçekleştirilen ücretsiz halk konserinde coşkulu görüntüler yaşandı. Müzik dünyasında 'Lo lo lo Tuğba' lakabıyla ün yapan Tuğba Özerk, kendi parçalarının yanı sıra Sezen Aksu, Nilüfer, Ajda Pekkan, Erkin Koray ve Kenan Doğulu gibi usta sanatçıların şarkılarının da yer aldığı zengin repertuarla sevenlerini coşturdu. Popüler şarkıların yanında nostaljik eserleri de seslendiren Özerk, sahne performansıyla Mudanyalılar'ı büyüledi. Hareketli şarkılarda dans eden güzel şarkıcı, vokalisti olduğu sanatçılardan yalnızca Sezen Aksu'nun konserlerinde kendisine şarkı söylettiğini anlattı. Özerk, ustasından öğrendiği gibi vokalisti Pınar'a da şarkı söyletti. Yaklaşık 2 saat boyunca sahnede kalan sanatçı, hayranlarıyla bol bol sohbet ettiği konserinde Bursalı genç yetenekleri de keşfetti. Erkam Çelik ile Coşkun Fındıklı'dan oluşan Beat Bang grubunu sahneye çıkaran Özerk, Beat Box tarzı şovla izleyenleri coşturan gençlere hayran kaldı. Mudanya'da eğlenceli bir geceye adını yazdıran Özerk'in şarkılarına coşkuyla eşlik eden 6 bini aşkın Mudanyalı, gecenin sonunda güzel şarkıcıyı alkış yağmuruna tuttu. 

'Yeşil Beyaz Bursa Konserleri' kapsamında Mustafa Keser, 15 Ağustos Cuma akşamı Kestel Gazi Caddesi'nde, Sinan Özen, 20 Ağustos Çarşamba akşamı Gürsu Şehit Cengiz Topel Caddesi'nde ve Yaşar 22 Ağustos Cuma akşamı Gemlik İskele Meydanı'nda konser verecek.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 11:01:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
yazgı IP: 78.173.145.xxx Tarih : 6.08.2008 00:07:03

gitmedim ama eminim mudanyaya layık bir konser olmuştur.SANAT DEĞERİYLE YAPILMALIDIR!