8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yeşim Tekstil verdiği sözü tuttu

Sosyal sorumluluk çalışmalarına büyük önem veren Yeşim Tekstil, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi’ni imzalayan firmalar arasındaki yerini daha da sağlamlaştırıyor.

Bu konuda yaptığı çalışmaları iki yıllık raporunu yayınlayarak açıklayan firma, Yeşim Tekstil’i ziyaret eden BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Sorumlusu Hansin Doğan’a Yeşim’deki uygulamalarla ilgili bilgiler verdi.

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi Türkiye Sorumlusu Doğan, sözleşmeyi iki yıl önce imzalayan Yeşim Tekstil’in çalışmalarını yerinde görmek için firmayı ziyaret etti. Ziyareti sırasında İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Direktörü Yasemin Başar’dan firmanın sosyal uygunluk konusunda yaptığı çalışmalar hakkında bilgiler alırken Kurumsal İletişim Müdürü Dilek Cesur’dan da firmanın gönüllülük esasıyla yaptığı sosyal sorumluluk projeleriyle ilgili bilgiler aldı.

Küresel İlkeler Sözleşmesi hakkında bilgiler veren Hansin Doğan, “Yeşim Tekstil’in yaptığı çalışmaları büyük bir ilgi ve beğeniyle izliyoruz” dedi. Doğan, Yeşim’in sosyal sorumluluk ve sosyal uygunluk çalışmalarıyla birçok firmaya öncülük ettiğini belirterek, firmanın geçtiğimiz Kasım ayında Küresel İlkeler Sözleşmesi’ne imza attığı tarihten bu yana iki yılını tamamlamasıyla birlikte bu konuda yaptıkları tüm çalışmaları dünya genelinde paylaşmak için rapor olarak sunması ve bunu yayınlamasının bu konuya verilen önemi gösteren önemli bir gösterge olduğunu vurguladı.

Yeşim Tekstil’in bundan sonraki yıllarda da başarılı çalışmalara devam edeceğine inandığını söyleyen Doğan, Yeşim çalışanlarıyla da “Küresel İlkeler Sözleşmesi ve Kurumsal Sosyal Sorumluluk” hakkında bir söyleşi yaptı.

İki yıl önce sözleşmeyi imzalayarak, insan hakları, işçi standartları, çevre ve yolsuzluk konularında uluslar arası sözleşme ilkelerine uyma sözü veren Yeşim Tekstil, insan ve çevre konusundaki hassasiyetini küresel ölçekte de belgelendirmişti. Firma, tamamen gönüllük esasıyla imzalanan bu proje kapsamında, geçtiğimiz yıl BM Eski Genel Sekreteri Annan’ın da bulunduğu bir aile fotoğrafında yer almıştı.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2008 Pazartesi 17:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?