7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yeşim'den geri dönüşümlü kumaş

Organik üretime büyük önem veren Yeşim Tekstil, şimdi de "Yeşim Recycle" markasıyla çevre dostu geri dönüşümlü kumaşlar üretiyor. Türkiye'de geri dönüşümlü pamuklu kumaş üreten ilk firmalardan biri olan Yeşim, yeni markasını dünyaca ünlü müşterilerine tanıtmaya başladı.

Yeşim Tekstil, "Yeşim Organik"ten sonra, şimdi de "Yeşim Recycle" markasıyla ürettiği geri dönüşümlü ürünlerle öne çıkıyor. Bugüne kadar "e-fabric" adı altında doğaya dost kumaşlar üreten Yeşim, şimdi de bu başlık altında bir marka daha oluşturdu. Yaklaşık beş ay süren çalışmaların ardından "Yeşim Recycle"ı yapan firma, yeni markasını dünyaca ünlü müşterilerine tanıtmaya başladı.

Türkiye'de pamuklu kumaşta geri dönüşümü uygulayan ilk firmalardan biri olan Yeşim, ürettiği bu ürünlerde maksimum yüzde 50 oranında geri dönüşümlü iplik kullanıyor. Recycle kumaşlarla pamuğun yetiştirilmesinin zorluğu göz önüne alınarak var olan kaynakların tekrar değerlendirilmesi hedefleniyor. Böylece genellikle daha kalın ipliklerin kullanıldığı halılarda uygulanan geri dönüşüm özelliği, artık daha ince ipliklerle tişörtlerde de karşımıza çıkıyor.

Yeşim Tekstil CEO'su Şenol Şankaya, üretimin her aşamasında doğayı korumaya özen gösterdiklerini vurgulayarak çevreye dost çalışmaları, dünyada yeni bir akım olan "Green Factory" kapsamında yaptıklarını söyledi. Organik ürünlerin yanı sıra, geri dönüşümlü ürünlere de ağırlık verdiklerini anlatan Şankaya, "Yeşim Tekstil olarak elimizden geldiğince ürettiğimiz ürünlerin kendi yaşam döngüsünde çevreye zararlı etkisini azaltmak istiyoruz. Bunun için de kaynakları daha az tüketip ürünleri tekrar kullanarak, yeniden işleyip kullanışlı hale getirerek doğaya dost üretim için alternatif çalışmalar geliştirmeye çalışıyoruz.

Firmamız 2001'den bu yana sürdürdüğü organik üretimini iki yıl önce aldığı uluslararası organik üretim sertifikasıyla belgelendirmişti. Bugüne kadar müşterilerimizin talepleri doğrultusunda organik pamuk ve bambudan elde edilmiş ipliklerden yapılmış ipliklerden kumaş üretimi yaparak Yeşim organik markasıyla müşterilerimize sunduk. Şimdi de Yeşim Recycle adıyla ürettiğimiz geri dönüşümlü ürünleri müşterilerimizin beğenisine sunarak yeşil bir dünya için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. Bu konuya büyük önem veren müşterilerimizin de bu ürünleri bizlerden talep edeceğine inanıyoruz. Çocuklarımızın geleceği ve daha yaşanır bir dünya için hep birlikte hareket ederek ortak bir bilinç oluşturmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Kasım 2008 Salı 15:00:25
Güncelleme :11 Kasım 2008 Salı 15:04:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?