8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yiğitler meydana çıktı

Türkiye'nin ve Balkanların dört bir tarafındaki başpehlivanlar, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen "Büyük Yağlı Güreş Şöleni"nde karşı karşıya geldi. Mücadeleyi kaybederek gözyaşlarına boğulan minik güreşçilere, hakemler moral vermeye çalıştı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 'Büyük Yağlı Güreş Şöleni'nde ünlü başpehlivanlar karşı karşıya geldi.

Edirne Kırkpınar Başcazgırı 'Pele Mehmet' olarak bilinen Mehmet Tura'nın sunduğu yağlı güreş müsabakalarında 300 güreşçi baş, başaltı, büyük orta, küçük orta (büyük boy), küçük orta (küçük boy), deste, toz koparan, teşvik, büyük minik ve küçük minik olmak üzere 10 kategoride mücadele etti.

Pehlivanların birincilik için ter döktüğü müsabakalar nefes kesti. Güreşi kaybeden minik güreşçiler gözyaşlarına boğulurken, hakemler tarafından teselli edilmeye çalışıldı.

Karamürsel'den Ahmet Taşçı, Gökhan Arıcı, Cino Mehmet Yılmaz ve Reşat Turgut Yılmaz, Bursa'dan Murat Aydoğdu ile Osman Aynur, Antalya'dan Mehmet Yeşil, Yalova'dan Ekrem Yavuz, Gölcük'ten İrfan Şen, İzmit'ten Ömer Aslantaş, Sakarya'dan Ümit Balta, Kahramanmaraş'tan Sermet Bulut, Erzurum'dan Savaş Yıldırım, Samsun'dan Şükrü Kazan, Makedonya'dan Ahmet Osmani ve Bulgaristan'dan Stanimir Dinev de 'Büyük Yağlı Güreş Şöleni'ne katıldı. Gün boyu süren müsabakaların ardından dereceye giren pehlivanlara ödülleri verilecek.

'Büyük Yağlı Güreş Şöleni'ni ilgiyle izleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise, Türk Milli Takımı'nın Avrupa'da gösterdiği başarının 70 milyon insanı sokağa döktüğünü dile getirerek, sporun ve sporcunun Türkiye için çok önemli olduğunu ifade etti. Güreşin ata sporu olduğunu hatırlatan Faruk Çelik, "Hükümet olarak bizler, güreşe gereken desteği Ankara'dan veriyoruz. Ancak burada yerel yönetimlere çok önemli görevler düşüyor. Bu görevi yerine getiren Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin ilkine imza attığı turnuvanın geleneksel hale geleceğine inancım sonsuz" diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Dikkaldırım Veledrom dış sahada yapılan 'Büyük Yağlı Güreş Şöleni'nin açılışında, 150 yıl boyunca büyük bir medeniyete başkentlik yapmış olan Bursa'da, kültürel değerlerden biri olan güreş sporunun can bulduğunu vurguladı. Güreşin yiğitliğin, mertliğin ve kahramanlığın simgesi olduğunu söyleyen Başkan Şahin, "Bir tarih kenti olan Bursa'da atalarımızın bıraktığı tarihi mirası ve kültürü canlı tutmak, zenginleştirmek ve geleceğe taşımak istiyoruz. Osmanlı'dan bu yana düğün, panayır gibi her türlü sebeple düzenlenen ve özellikleri nedeniyle de kültürümüze has bir spor haline gelen güreşin, Bursa'ya yakışacağını düşündük" dedi.

Güreş İl Temsilcisi Hasan Boztürk, eski Güreş Federasyonu Asbaşkanı Musa Aydın ile eski başpehlivanlar Reşit Karabacak ve Sadullah Tanrıkulu, Büyük Yağlı Güreş Şöleni'nin geleneksel hale getirileceğinin sözünü veren Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin'e teşekkür etti. AK Parti Bursa milletvekilleri Mehmet Tunçak ve Ali Koyuncu, İl Emniyet Müdürü Tahsin Demir, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Konçak, Genel Sekreter Yardımcısı Muammer Subaşı ve AK Parti İl Başkanı Sedat Yalçın ile vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği şölene, Bursa Mehter Takımı da seslendirdiği marşlarla renk kattı.

.
Yayın Tarihi : 22 Haziran 2008 Pazar 16:46:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?