7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıl-Der Kültür Şenliği başlıyor

Yıldırımlılar Derneği (Yıl-Der) tarafından bu yıl 3. düzenlenen Kültür Şenliği 26 Mayıs 2008 Pazartesi günü saat 19.30'da Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda yapılacak açılış ile başlayacak. 

Altı gün sürecek etkinliklerde, Yıldırım'da faaliyet gösteren çok sayıda yöresel kültür derneğinin folklor ekipleri gösteri yapacak. Etkinliklerde Yıldırımda faaliyet gösteren çeşitli yörelerin kültür dernekleri yöresel ürünlerini ve yöresel yiyecekleri de sergileyecekler. Yıl-Der Başkanı Ali Kurban, Yıldırım'da yaşayan herkesin Yıldırımlı olduğu gerçeğinden hareket ederek 4 yıl önce Yıl-Der'i kurduklarını ve ilçede faaliyet gösteren bütün yöresel dernekleri tek çatı altında topladıklarını belirtti. 

Türkiye'nin çeşitli yörelerinden göç edenlerin Yıldırım'da 30 dolayında yöresel dernek kurduğunu kaydeden Ali Kurban, "Bizim amacımız Yıldırım'da tek ses tek yürek olarak hareket etmektir. Bu amaçla kurduğumuz Yıl-Der kısa sürede büyük bir kabul gördü. Yıl-Der çatısı altında toplanan dernekler bu yıl 3. kez bir araya gelerek ortak bir etkinliğe imza atıyorlar. Ahmet Taner Kışlalı Meydanı'nda yapılacak 6 günlük etkinliğimiz süresince derneklerimizin folklor ekipleri gösterileri yapacak. Ayrıca yöresel değerler sergilenecek yöresel tatlar sunulacak. Sadece Yıldırımlıları değil bütün Bursa'yı etkinliklerimize bekliyoruz" diye konuştu. 

1 Hazirana kadar sürecek etkinlikler ilk günün ardından her gün 11.00'de başlayacak ve 23.00'de kadar sürecek. Etkinlikler kapsamında Yıldırım'daki yöresel derneklerin halk oyunları ekipleri gösteri yapacaklar ve yöresel sanatçılar sahne alacak.

.
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2008 Pazar 12:22:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?