8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıldırım çocuk şenliği sürüyor

Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, ‘Çocuk Kültür Şenliği’ kapsamında bu hafta sevgi köyünde eğitim gören minikleri ağırladı.

Bursa'da ücretsiz olarak verdiği tiyatro eğitimi ile tiyatro sanatının alt yapısını oluşturan Adile Naşit Tiyatrosu, belli bir program dahilinde belirlediği eğitim kurumlarını, tesisinde misafir ederek, yaş gruplarına uygun film, tiyatro oyunları ve eğitici belgeseller gösteriyor.

Bu hafta Bursa Sosyal Hizmetler Müdürlüğü'ne bağlı Sevgi Köyü'nde erken çocukluk gelişimi ve eğitimi projesi çerçevesinde eğitim gören 6 yaş grubu öğrencileri konuk eden Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, miniklere sinema izletti. Minikler sinema izlemenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı.

Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği'nin devam ettiğini belirten Belediye Başkanı Özgen Keskin, “Bugünümüzün ortağı geleceğimizin sahibi yavrularımız için çok çeşitli eğitici programlar tertip ediyoruz. Her hafta sonu tesisimiz 7 ‘den 70’ e eğitim alan tiyatro kursiyerlerimiz ile dolup taşarken, bugün olduğu gibi düzenlediğimiz çocuk kültür şenlikleri ile yavrularımıza tiyatro, sinema ve sanat günleri tertip ediyoruz. İlçemizde ürettiğimiz 19 okul arsası ile Yıldırım'ı eğitimde zirveye taşıdık. Sağlıktan sonraki en önemli olgu eğitim” dedi.

Adile Naşit Tiyatrosu Müdürü Engin Dörtkardeş, film gösterimi sonrası çocuklara Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin tarafından gönderilen oyuncakları hediye etti.

İHA
Yayın Tarihi : 17 Aralık 2008 Çarşamba 16:09:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?