7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım hükümet konağını bekliyor

Türkiye'de 50 vilayetten büyük olan 600 bin nufüslü Yıldırım ilçesinin bir hükümet konağının bulunmaması, Bursalıları üzüyor. 

Yıldırım Belediyesi'nin Sinandede Mahallesindeki hizmet binasının yan tarafında 5 bin metrekarelik hazine alanına yapılması planlanan Hükümet Konağı'nın, ilçeden kabinede bakan bulunmasına rağmen yapılmamasını bir ayıp olarak nitelendiren Sosyal Hizmet Uzmanı Ali Turan, "Bursa milletvekilleri ve bakan Çelik, günü kurtarmaya yönelik işler yapıyor. Bu kadar zamandır milletvekilliği ve bakanlık yapan Faruk Çelik, kendi seçildiği Yıldırım ilçesine bir hükümet konağı inşa ettirmedi. 

Belediyenin yanında Şükraniye Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5 bin 28 metrekarelik Hazine'ye kayıtlı alan planlarda Hükümet Konağı olarak yer alıyor. Bayındırlığın proje çalışmasını yaptığı bu Hükümet Konağı için hayırseverler bile destek olabilir. Ancak 600 bin kişiden fazla insanın yaşadığı Yıldırım'ın ilk olarak Kurtuluş Caddesi, ikinci olarak Heykel'de Osmangazi ilçesi sınırlarındaki eski Milli Eğitim Müdürlüğü binasında, ardından 152 Evler'de Eğitim Fakültesi'nin 50 senelik çürük binasında hizmet vermesi mantıklı değildir. Bursa'nın ikinci büyük ilçesine güzel bir hükümet konağı, belediyenin yanındaki bu işe tahsisli alanda inşa edilmelidir" dedi. 

Yıldırım ilçesindeki sivil toplum kuruluşlarının da hükümet konağı yapımı için siyasilere baskı yapmasını tavsiye eden Ali Turan, "Arsa var, Bursa gibi bir şehirde İl Genel Meclisi ve Özel İdare imkanları ile devletin imkanları ile bu bina yapılabilir. Proje günün şartlarına göre güzelleştirilebilir. Böyle bir ilçenin bütün birimlerinin bir araya getirildiği güzel bir hükümet konağı neden yapılamıyor anlamak mümkün değildir" diye konuştu. 

Ali Turan, geçtiğimiz Haziran ayında tapu ve bölge krokilerini gösteren bir dosyayı Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa ziyareti sırasında kendisine takdim ettiğini söyledi. Başbakanlığın bu çalışma ile alakalı İçişleri Bakanlığı kanalı ile Bursa Valiliği'nden durumu sorduğuna da dikkat çeken Ali Turan, şu anda çocuk parkı ve otopark olarak değerlendirilen alanda inşaatın en kısa sürede başlatılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 16:11:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?