7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım Venedik'e dönecek

Yıldırım Belediyesi'nin yürüttüğü Selçukbey Esenlik Kanalı Projesi ile ilçe Venedik'e dönecek. Selçukbey Esenlik Kanalında gondol gezisi yapılabilecek. 

Yıldırım Belediyesi, sessiz sedasız başlattığı Selçukbey Esenlik Kanalı Projesi kapsamında çevre düzenleme çalışmasını sürdürüyor. Geçen yönetimlerde bir türlü çare bulunamayan kanal, ilçe merkezinde kirli görüntülere yol açıyordu. Yıldırım Belediyesi'nin çok kapsamlı projeyle ele aldığı Selçukbey Esenlik kanalı, bitimi sonrası ilçeye güzellik katacak. İçinde sınırlı sandal gezintisi, oturma alanları, köprüler, çay bahçesi, spor aletleri, yeşil alan ve yürüyüş yollarının yer alacağı çalışmanın inşaatı hızla sürüyor. Su ve ışık oyunlarına yönelik gösterilerin düşünüldüğü kanalda, olası sel durumlarına karşı suyun kısa bir sürede tahliyesini sağlayabilecek mekanizmalı bir sistem de bulunuyor. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, ilçenin bir başka yerinde bayanlar lokali ya da kentsel dönüşümler gerçekleştirdiklerini belirterek "Vatandaşa rağmen hizmet değil, vatandaş odaklı hizmet anlayışı içerisinde hizmetlerimizi Yıldırım'a inşa ediyoruz. Selçukbey, Esenlik Kanalı çevre düzenlemesi çalışmasıyla eski mezbele görüntüsünden kurtulup modern görkemli bir görüntü kazanacak" dedi. 

Kısa sürede bitirilmesi hedeflenen projeyle, Yıldırım ilçesi bir cazibe merkezi daha kazanmış olacak. Yıllardır Selçukbey kanalı ile ilgili hiçbir belediyenin çalışma yapamadığını belirten mahalle sakinleri, Yıldırım Belediye Başkanı Keskin'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Temmuz 2008 Çarşamba 12:01:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?