7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım yeni bir parka kavuştu

Yıldırım Belediyesi'nin Değirmenlikızık Mahallesi'ne yaptığı Bayrak Parkı törenle hizmete açıldı.

Bursa'yı bir dönemde çok değiştirdiklerini ifade eden Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, "Gerek Türkiye'de, gerek Bursa'da, gerekse Yıldırım'da son beş yılda nasıl büyük değişim olduğunu siz de görüyorsunuz. Bunu bize en iyi şekilde anlatanlar ve bu değişimi görmemizi sağlayanlar yurt dışında bir kaç yıl kalıp dönenler ile askere gidip gelenler. Bursa'nın çeşitli yerlere yaptığımız batçıklar sayesinde geçişi iki saat süren Bursa, artık 20 dakikada geçiliyor. İki gün önce Ortabağlar mevkiinde meydana gelen kaza yüzünden herkes bizi tenkit etti.

Orada 30 milyon YTL'lik bir yatırım yapılmış. 30 milyon YTL masraf yaptığımız yerde bu kadar eksikler tabii ki olacaktır. Ancak bu eksikler daha sonra mutlaka giderilecektir. Bizim yaptığımız çalışmalar o kadar iyi ki, biz bu açılıştan sonra İstanbul'a Türkiye birinciliği ödülünü almaya gideceğiz. Bize bu ödülü kazandıran ise Türkiye'nin göz bebeği projesi olarak gösterilen Cumalıkızık projemizdir. Ödülü alıp hemen geri döneceğiz, çünkü yarın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan Bursa'mızı ziyaret edecek.

Şehreküstü Meydanı'ndaki mitingimize herkesi davet ediyorum. Burada da Başbakanımızın huzurunda Akçağlayan'da gerçekleşen konut projemizin anahtar teslimatı yapılacaktır. Bursa'mızın her yerinden gözükmesi mümkün olan devasa bayrağın benzeri burada da mevcut. Bu yüzden buraya Bayrak Park adını verdik" dedi. 

Yıldırım Kaymakamı Turhan Ayvaz ise, "Parkların çok büyük önemi var. Çünkü parkı olmayan bir yerde aileler de huzursuz oluyor. Çocuk çıkıp enerjisini harcayacak bir yer bulamıyor. Bu sefer evde tartışmalar çıkıyor. Bu parklar sayesinde çocuk dışarı çıkıp enerjisini harcayacak, eve gelip dersini yapacak, güzelce yatacak" şeklinde konuştu.

Açılışın ardından Keskin ve Ayvaz, parkı gezerek, salıncakta çocukları salladı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 16:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?