8
Mayıs
2024
Çarşamba
BURSA

Yıldırım'a hükümet konağı için onay

Türkiye'de 50 vilayetten büyük olan 600 bin nufüslü Yıldırım ilçesine hükümet konağı yapılması için gönüllü çevre müfettişinin gayretleri sonuç verdi. 

Yıldırım Belediyesi'nin Sinandede Mahallesi'ndeki hizmet binasının yan tarafında 5 bin metre karelik hazine alanına yapılması planlanan Hükümet Konağı için düğmeye basıldı. Başbakan Erdoğan'a Bursa ziyaretinde konuyu dosya ile ileten Gönüllü Çevre Müfettişi Ali Turan'ın gayretleri sonuç verdi. 

Konuyu inceleyen İçişleri Bakanlığı, Bursa Valiliği'nden gelen rapor sonucu söz konusu talebe onay verdi. Onay kararının kendisine ulaşmasıyla birlikte sevindiğini ifade eden Turan, "Bugüne kadar siyasiler ilçede bu eksikliğin giderilmesi için gereken adımı atmadı. Belediyenin yanında Şükraniye Mahallesi sınırları içerisinde kalan 5 bin 28 metrekarelik Hazine'ye kayıtlı alan planlarda Hükümet Konağı olarak yer alıyor. Bayındırlığın proje çalışmasını yaptığı bu Hükümet Konağı için hayırseverler bile destek olabilir. Ancak 600 bin kişiden fazla insanın yaşadığı Yıldırım'ın hükümet konağının olmaması ve verilen hizmetin oradan oraya gezdirilerek yerinin değiştirilmesi mantıklı değildir. Bursa'nın ikinci büyük ilçesine güzel bir hükümet konağı, inşa edilmelidir" dedi. 

Başbakanlığın bu çalışma ile alakalı İçişleri Bakanlığı kanalı ile Bursa Valiliği'nden durumu sorduğuna da dikkat çeken Ali Turan, "İçişleri Bakanlığı'nın onayı vermesi beni çok sevindirdi. İlçemiz için yararlı bir çalışma yaptığımıza inanıyorum. Talebimi değerlendiren bakanlık yetkilileri, vali ve vali yardımcılarına çok teşekkür ediyorum. Sivil toplum kuruluşları da konuyla alakalı üzerine düşen görevi yapmalı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2008 Çarşamba 21:42:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?