7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım'da baz istasyonu eylemi

Bursa'da bir apartmanın çatısına konulan ve kamufle edilen baz istasyonu vatandaşların tepkisine sebep oldu. Ayaklanan mahalle halkı, istasyon kurulan eve saldırmak istedi. Olayları mahalle muhtarı büyümeden önledi. 

Alınan bilgiye göre, merkez Yıldırım ilçesi Beyazıt Mahallesi Yenişehir Sokak’ta, bir cep telefonu şirketi baz istasyonu kurdu. Apartmanın çatısına kurulan baz istasyonu, "kanser olmak istemiyoruz" diyen mahalle halkını sokağa döktü. Çocuklar ve kadınlardan oluşan yaklaşık 200 kişilik grup, baz istasyonu kurulan eve saldırmak istedi. Baz istasyonu kurulan evin cami ve okula 50'şer metre uzaklıkta olduğunu belirten vatandaşlar, "Baz istasyonlarının sağlığa zararlı olduğunu yetkililer doğruluyor. Kanser olmak istemiyoruz. Mahallemizde baz istasyonu istemiyoruz" dediler. 

Mahalle Muhtarı Süleyman Atış ise, GSM şirketinin önce kendisine müracat ettiğini ifade ederek, "Ben buna karşı çıktım.Bir vatandaşımız kabul etmiş. 4 katlı evinin çatısına istasyon kurulmasına razı olmuş. Ev sahibi ve firma yetkilileri istasyonun sakıncalı olmadığını söylüyor. Ancak insanları buna ikna etmek zor gözüküyor. Biz de halkın tepkisini anlıyoruz. Mahallemizde kabul görmeyen bir uygulama istemiyoruz” dedi.

.
Yayın Tarihi : 2 Mayıs 2008 Cuma 11:03:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?