7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım'da 'Çocuk Şenliği'

Yıldırım Belediyesi ve BKM iş birliğiyle organize edilen ‘Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği’ başladı. 

İlk olarak komşu Ali Riza Bey İlköğretim Okulu'nu konuk eden Yıldırım Belediyesi Adile Naşit Tiyatrosu, çocuklara neşeli saatler yaşattı. Acele Güldürü Servisi tarafından sahnelenen ‘Nasrettin Hoca’ adlı oyunu izleyen minikler kahkahaya boğuldu. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin de çocuklarla birlikte oyunu seyretti. 

Nasrettin Hoca oyununu izleyen öğrenciler hem güldü, hem düşündü. Eğitimci yazar olan Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, eğitimin çocuklar üzerindeki önemine işaret ederek, "Önceliklerimizin başında gelen eğitim vazgeçilmez bir gerçektir. Bu bilinç doğrultusunda ilçemizde şimdiye kadar yapılamayanı yaptık ve 19 okul arsası ürettik. İkinci üniversite de Yıldırım'da yapılacak. Bunun yanı sıra üniversiteye hazırlık kursundan tutun da burslara kadar verdiğimiz destekle eğitime önceliğimizi ortaya koyduk. Sadece bunlar değil tabii. Okul bahçeleri dizaynı, kırtasiye yardımı, okullarımıza araç gereç yardımının yanı sıra, Yıl-Mek kapsamında 35 branşta verdiğimiz ücretsiz meslek kursları ile binlerci kişiye iş ve hobi edindiriyoruz. Bunlar belediyecilik anlamında yapılan güzel şeyler. Bunlarla da yetinmeyip çocuklarımızın sağlıklı gelişimleri için spor sahaları yaparken spor kulübümüz bünyesinden dünya ve Avrupa şampiyonları çıkartıyoruz” diye konuştu. 

Keskin, “Yıldırım Çocuk Kültür Şenliği kapsamında düzenlenen tiyatro, sinema ve sanat günleri ile çocuklar kültürel manada gelişimini sağlıyoruz" diye konuştu. 

Adile Naşit Tiyatrosu Müdürü Engin Dörtkardeş, Çocuk Kültür Şenliği'nin mayıs sonuna kadar devam edeceğini, tüm okulların 3685120 nolu telefondan randevu alarak faaliyetlerden faydalanabileceklerini söyledi. 

Tiyatro oyunu sonrası öğrencilere BKM tarafın çeşitli kitaplar ve hediyeler dağıtıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 14:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?