7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım'da olaylı yıkım

Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde, kaçak binaların yıkımını iş makinesinin üzerine çıkıp taş atarak engellemeye çalışan yapı sahiplerine jandarma müdahalede bulundu. Jandarma ekipleri mahalledeki komşu kavgasına da müdahale ederken, kavgada yaralanan şahıs ambulansla hastaneye kaldırıldı. 

Yıldırım Belediyesi Kaçak Yapı Bürosu ekipleri, Değirmenönü, Karapınar, Hacivat ve Şirinevler semtlerinde 1 temel ve 13 inşaat halindeki evi yerle bir etti. Yıkım, sabahın erken saatlerinde jandarma robocopların desteğiyle başladı. Ekipler, vatandaşlara kaçak yapılaşmanın Yıldırım'a ve Bursa'ya verdiği zararları anlattı. 

Şirinevler Mahallesi'nde kaçak bina sahibi, yıkıma engel olmak için iş makinesinin üzerine çıkmaya çalışınca olaylar çıktı. İş makinesine taş atan şahısları jandarma uzaklaştırdı. Yıkımın olduğu bölgeye 100 metre uzaklıkta 2 grubun taşlı sopalı kavga ettiği ihbarının gelmesi üzerine bölgeye komandolar sevk edildi. Sirenleri çalarak olay yerine giden jandarma ekipleri, çocuk yüzünden kavga eden İ.A. ve Ş.A. isimli şahısları ayırdı. Sopayla darp edilen ve kanlar içinde kalan bir kişi de belediyenin
ambulansıyla hastaneye kaldırıldı. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirterek vatandaşları uyardı.

.
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2008 Salı 15:55:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?