7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım'da olaylı yıkım

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Arabayatağı ve Çınarönü mahallelerindeki 14 kaçak binayı yıkması sırasında olaylar çıktı. Bir polisin tokatlanması üzerine büyüyen olaylarla ilgili 4 kişi gözaltına alınırken, biri emniyet amiri 4 polis hafif şekilde yaralandı. 

Yıldırım Belediyesi, Çınarönü ve Arabayatağı mahallelerinde 14 kaçak yapıyı yerle bir etti. Arabayatağı Mahallesi'nde ilk evin yıkımında olaylar çıktı. Evinin yıkıldığını gören bir kadın, Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli bir polise tokat atınca ortalık karıştı. Kadını gözaltına almak isteyen polis ekiplerine diğer mahalle sakinleri sert tepki gösterdi. Çevik kuvvet ekipleri, zorluk çıkaran şahıslara biber gazı sıktı. Olayları çıkardığı tespit edilen 4 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Biri emniyet amiri 4 polis hafif şekilde yaralandı. Olaylar zor kontrol altına alındı. 

Çınarönü Mahallesi'ndeki yıkımda ise bir kadın fenalık geçirdi. Baygınlık geçiren kadın sağlık görevlilerince tedavi altına alındı. Ekipler, vatandaşlara kaçak yapılaşmanın Yıldırım'a ve Bursa'ya verdiği zarar anlatıldı. Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmediklerini belirterek vatandaşları uyardı.

.
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2008 Çarşamba 17:35:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?