7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yıldırım'da olaylı yıkım

Bursa'da, zabıta ekiplerinin 15 kaçak binayı yıkması sırasında olaylar çıktı. Bazı vatandaşlar iş makinesini taşlarken, 4 kişi gözaltına alındı. 

Yıldırım Belediyesi, Değirmenönü, Karapınar, Samanlı ve Millet mahallelerinde 15 kaçak yapıyı yerle bir etti. Değirmenönü Mahallesi'nde ilk evin yıkımında olaylar çıktı. Evinin yıkıldığını gören bir kadın bayılınca belediyeye ait ambulansta görevli sağlık ekipleri müdahale etti. Bunun üzerine öfkelenen bir grup, yıkım yapan iş makinesine ellerine geçirdikleri tuğla ve taşları fırlatmaya başladı. Jandarma ekipleri, zorluk çıkaran şahıslara müdahale etti. Taş atan şahısların çoğalması üzerine iş makinesi yıkımı yarıda kesti. Olayları çıkardığı tespit edilen 4 kişi, jandarma tarafından gözaltına alındı. Karapınar Mahallesi'nde ise kaçak bir bina yerle bir edildi. Dağ eteğinden Bursa ovasına inen yıkım ekipleri, Millet Mahallesi'ndeki şeftali bahçeleri içerisine gizlenip yapılan kaçak binaları da teker teker tespit etti. Millet Mahallesi'nde evi yıkılan bir kadın kucağındaki bebeğiyle birlikte ekiplere engel olmaya çalıştı. Gözyaşı döken kadını asker teselli etti. 

Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, kaçak yapılaşma konusundaki kararlılıklarından vazgeçmeyeceklerini belirterek vatandaşları kaçak ev yapmamaları hususunda uyardı.

.
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2008 Salı 15:57:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?