7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yumurtalarını ağzında taşıyan balık

Bursa'da görünümüyle de dikkat çeken arowana türü balık, yumurtalarını ağzında taşıyor. 

Nadir bulunan bir balık türü olan arowana, dış görünümünün ilginçliğiyle dikkat çekiyor. Bu balık türünün Bursa'da çok nadir bulunduğunu söyleyen veteriner İbrahim Tugay Ateş, üremelerinin de oldukça zor olduğunu söyledi. Her arowananın 30 ile 80 yumurta yapabildiğini ifade eden Ateş, "Yumurtalar 5 hafta süreyle babanın yani erkek arowananın ağzında kalır. Yumurtaların rengi kırmızı ve turuncudur. En ufak bir harekette yumurtalar kırılabilir. Balık, yavrularını 2 ila 3 ay akvaryum ortamına hazırlar.
Arowanalar sinirli balıklardır. Tek başına beslenmesi tavsiye edilir. Kesinlikle 3 ya da 4 arowana aynı akvaryuma konulmamalıdır. Akvaryumunun üstü de çok iyi kapatılmalıdır çünkü çok iyi sıçrarlar. Doğal ortamlarında 1 metreye kadar büyüyebilir ve 7 kilo ağırlığında olabilirler. Akvaryumdaki ısı değeri mutlaka 28 ile 32 derecede olmalıdır. Haftada 1-2 kere suyun yüzde 25'ini değiştirmek akvaryum için sağlıklıdır, suyun tamamı değiştirilmemelidir. Balık, günde 1-2 defa canlı gıdalarla beslenmelidir" dedi. 

Ateş, akvaryumun güneş ışığından ve yoğun hareketten uzak tutulması gerektiğini, aydınlatma sisteminin balık için gerekli olduğunu sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:10:05
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 14:17:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?