7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yunuseli'ye meydan

Aşırı göç ve sanayileşme yüzünden plansız yapılaşmaya maruz kalmış bölgelerdeki sosyal eksikleri gidermeye çalışan Osmangazi Belediyesi, bu amaçla başladığı meydan çalışmalarında önemli mesafe kat etti. 

Bugüne kadar 20’ye yakın mahalleye meydan yapıldı. Yunuseli’de oluşturulacak meydan için de kamulaştırmalar tamamlandı. Yunuseli meydanı içinde kalan son bina yıkıldı. 

Nuri Kartaloğlu mirasçılarına ait 4 katlı binanın yıkımında Osmangazi Belediye Başkanı Recep Altepe ve Ak Parti Osmangazi İlçe Başkanı Tahsin Kara da hazır bulundu. 

Yıkımın ardından düzenleme çalışmasına başlayacak olan Osmangazi Belediyesi, önümüzdeki iki ay içinde meydanı tamamlayarak, köy statüsündeyken kentin yeni mahallesi olan ve plansız yapılaşmaya maruz kalan Yunuseli’ye güzel bir meydan armağan edecek. 

Yaklaşık 2 bin metrekare alan üzerinde oluşturulan Yunuseli meydanının açılması için Osmangazi Belediyesi, 6573 ada üzerindeki iki parselde toplam 5 binayı kamulaştırarak yıktı. Kamulaştırmalar Osmangazi Belediyesi’ne yaklaşık 700 milyar liraya mal oldu. Yıkılarak açılan alan üzerine yapılacak düzenlemeyle birlikte, Yunuseli Meydanı, Osmangazi Belediyesi’ne yaklaşık bir trilyon liraya mal olacak.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2008 Cuma 14:51:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?