7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Yurtdışına seferler başlayacak

Bursa Valisi Şahabettin Harput, Yenişehir Uluslararası Havaalanı'nın yurtdışı seferlere açılması için bir dizi çalışma yürüttüklerini açıkladı.


Vali Harput, özellikle çok sayıda soydaşın yaşadığı Bursa'dan, Balkan ülkelerine düzenlenecek uçak seferlerinde doluluk oranının yüksek olacağını kaydetti. Balkan Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği (Bal-Göç) Başkanı Prof. Dr. Emin Balkan da, Balkan ülkelerine uçak seferlerinin artık şart olduğunu belirtti. Açıldığı 2000 yılından bu yana istenen yolcu trafiği yakalanamayan Yenişehir Havaalanı'nın dış seferlere açılması düşünülüyor. Bursa Valisi Şahabettin Harput, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Yenişehir Havaalanı'nın yolcu kapasitesi ve havayolu kargo taşımacılığına uygun olmasının şehir için büyük avantaj olduğunu belirterek şunları söyledi: "Halen Sunexpress tarafından tarifeli olarak Trabzon, Erzurum, Diyarbakır, İzmir ve Antalya seferleri Yenişehir'den yapılmaktadır. Yurt içi tarifeli uçuşları ile birlikte özellikle yolcu kapasitesi açısından dış hat olarak Bulgaristan'a uçak seferlerinin başlaması gerekiyor. Valilikçe konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

Bal-Göç Başkanı Emin Balkan da Balkan ülkelerine düzenlenecek uçak seferlerinin doluluk oranlarının üst seviyede olacağını belirtti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ise yıllardır atıl vaziyette kalan Yenişehir Havaalanı'nın kendi dönemlerinde yurt içi seferlerine başladığını, ancak dış hat seferleri de olması gerektiğini söylemişti. Bakan Faruk Çelik, konuyla ilgili Ulaştırma Bakanlığı ile temaslarının sürdüğünü açıklamıştı. 1944 yılında bir askerî üs olarak kurulan tesis, askerî havaalanına yapılan ilave tesislerle birlikte sivil hava ulaşımına hazır hale getirilerek "Bursa Havaalanı" adıyla, 3 Kasım 2000 tarihinde hizmete girdi. Sivil-askerî amaçla kurulan hava meydanının Bursa il merkezine uzaklığı 56 kilometre. Havaalanı 3000x45 ve 3000x30 metre boyutlarında iki adet beton kaplama pistine sahip.

zaman
Yayın Tarihi : 24 Aralık 2008 Çarşamba 09:47:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?