7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zeki Müren mezarı başında anıldı

Türk Sanat Müziği'nin unutulmaz sesi Zeki Müren, ölümünün 12. yılında Bursa'da adının verildiği lisede ve mezarı başında anıldı. 

Mehmetçik Vakfı'nın Zafer Bayramı'yla aynı anda yapıldığı ve bayramın gölgede bırakılmak istendiğini ileri sürmesi üzerine Osmangazi Belediyesi tarafından iptal edilen anma töreninin ardından mezarı başında düzenlenen törene de az sayıda seveni katıldı. 

"Sanat Güneşi" Zeki Müren, Emir Sultan Mezarlığı'ndaki kabri başında ve adının verildiği Güzel Sanatlar Lisesi'nde anıldı. Törene lise öğrencileri, mallarını bağışladığı vakıf temsilcileri ve yeğeninin dışında kimsenin katılmaması ise dikkat çekti. Saygı duruşunun ardından sanatçı için dua edildi. Öğrenciler, Sanat Güneşi'nin kabrini çiçeklerle donattı. Zeki Müren'in adının verildiği Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi'nde düzenlenen etkinlikte de öğrenciler hep bir ağızdan sanatçının şarkılarını seslendirdi.

Öte yandan Zafer Bayramı ile aynı anda yapıldığını ve bayramın gölgede bırakılmak istendiğini ileri sürerek geniş kapsamlı anma töreninin iptal edilmesini isteyen CHP ve Atatürk Düşünce Derneği üyelerinin, Zeki Müren'in mezarı başındaki anma törenine katılmaması dikkat çekti.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2008 Çarşamba 16:19:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?