7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zihinsel engelli aile dramı

Bursa'nın Keles ilçesi Dedeler köyünde kapı ve penceresiz bir evde kendileri gibi zihinsel engelli olan 3 çocuklarıyla yaşam mücadelesi veren Yıldız çifti, hayırseverlerin yardımını bekliyor.


Dedeler köyünde kapı ve penceresiz yıkılmak üzere olan bir evde oturan Yıldız çiftinin durumu, görenlerin yüreklerini dağlıyor. Kendileri gibi zihinsel engelli 3 çocuk ve yaşlı babaannelerine bakan Yıldız çiftinin evinde insanlık dramı yaşanıyor. Viraneyi andıran ev, kimse temizlik yapamadığı için çöplüğü aratmazken, içler acısı durum pek çok hastalığa da davetiye çıkartıyor. Özel bir okulda eğitim alması gereken 2 çocuk ise imkanları elvermediği için normal ilköğretim okulunda öğrenim görüyor. 
Zihinsel engelli Hüseyin ve Ayşegül Yıldız'ın okuduğu Baraklı Köyü İlköğretim Okulu Müdürü Yaşar Cesur, çocukların öğrenme güçlüğü çektiğini ve evlerinde temizlenmedikleri için diğer çocukların da sağlığını tehdit ettiklerini belirterek, bu duruma bir an önce çare bulunmasını istedi.


Dağ köyü olduğu için kış şartlarının çok çetin olması sebebiyle Yıldız ailesinin evinin bir an önce onarılması gerektiğini kaydeden köy muhtarı Şaban Oruç ise, Yıldız ailesinin içler acısı durumunu gören pek çok vatandaşın yardımda bulunduğunu belirterek, "Fakat 5 kişilik ailenin her ferdi zihinsel özürlü. Üstelik evde bakıma muhtaç bir babaanneleri var. Aile yapılan bu yardımları değerlendirecek durumda değil. Göçmek üzere olan evin çatısının onarılması için verilen kiremitler olduğu gibi duruyor. Kapı ve pencereleri olmayan evde, adeta herkes ölümü bekliyor. Aile ne yapacağını bilmediği için yapılan erzak paketleri çürürken, eşyalar da kullanılmıyor. Özel bir eğitim almaları gereken 2 çocuk ise, ebeveynlerinin durumu buna el vermediği için taşımalı sistemle çevre köydeki normal ilköğretim okuluna gidiyor. En iyi çözüm, aylık bağlanacak bir bakıcının Yıldız ailesine sahip çıkmasıdır. Ailenin temizliğe ve bakıma ihtiyacı var. Hiçbir şeyi değerlendirecek durumda değiller. Bunun için yetkililerin ve hayırseverlerin bu aileye sahip çıkmasını bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 26 Ekim 2008 Pazar 14:22:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?