7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

'Zincir' operasyonu zanlıları adliyede

Bursa'da jandarma tarafından gerçekleştirilen 'Zincir' adlı operasyon kapsamında yüksek faiz oranlarıyla tefecilik yaptıkları, işadamlarının iş yeri, konut ve fabrikalarına el koydukları iddiasıyla gözaltına alınan 7 zanlı, sağlık raporu için adliyeye sevk edildi.

Operasyonda 105 adet tapu ele geçirilirken, tefecilerin mağdurların çok sayıda taşınmaz malına el koyduğu ortaya çıktı.

Edinilen bilgiye göre bir ihbar üzerine harekete geçen İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, daha önceden galericilik yaptığı belirtilen 'muhtar' lakaplı Ramazan A. (46) ve 6 arkadaşının Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer ve Mudanya ilçelerindeki evlerine operasyon düzenledi.

Zanlıların yüksek faizle borçlandırdıkları işadamları ve müteahhitlere boş senet imzalattıkları, vadesi geldiğinde ödeyemeyenlerin ev, iş yeri ve fabrikalarına el koydukları bildirildi. Bir işadamının 600 bin YTL aldığı borcuna karşılık kısa
sürede 1 milyon YTL'lik hesap çıkarıldığı öğrenildi.

Savcılık yeni mağdurların müracaatlarını beklerken, yapılan operasyonda zanlılarla birlikte 1 adet silah, 105 adet tapu, 57 bin YTL nakit, 2 şarjör, 104 adet 9 milimetre fişek ele geçirildi. Gözaltına alınan Ramazan A., İ.A. (44) N.A. (23) B.A. (32) N.A. (23), M.Ö. (43) M.S.S. (43), sorgulamalarının ardından, "nitelikli dolandırıcılık", "çek senet tahsilatı", "darp", "cebir ve şiddet uygulayarak haksız mal edinme", "iş yeri kurşunlatma ve silahlı tehdit" iddiasıyla adli makamlara sevk edilecek.

"Zincir" adı verilen operasyonun bugüne kadar Bursa'daki geniş kapsamlı tefeci operasyonlarından biri olduğu ifade edildi. Zanlılar dünkü sorgulamalarının ardından sağlık raporu için bugün adliyeye getirildi. Savcılıktan ek gözaltı süresinin alınacağı öğrenildi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 11:16:02
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 11:19:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
gökhan IP: 85.97.250.xxx Tarih : 7.01.2009 12:58:19

bu kadar yazılan cizilen oldu haksız yere allahın adaleti geniş gunahsız oldukları anlasıldı ve cok sukur serbestler cekemeyenlere duyrulur......