7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zoopark'ta kış tedbirleri alındı

Bursa'da kar yağışıyla birlikte Zoopark'ta renkli görüntüler oluştu. Hayvanlara enerji ve besin değeri yüksek gıdalar verilirken, kar yağışı ve dondurucu soğuktan etkilenmemeleri için barınaklardaki kaloriferlerin dereceleri artırıldı.

Avrupa Hayvanat Bahçesi ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi olan Bursa Hayvanat Bahçesi, kış mevsimini karla karşıladı. Yaklaşık 620 hayvanın yaşadığı mekan, kar yağışıyla birlikte beyaz elbisesini giydi. Havanın soğuk olması nedeniyle bazı hayvanlar barınaklarından çıkmazken, bazıları da serinliğe rağmen temiz havanın keyfini çıkardı.

Hayvanat bahçesindeki hayvanların bakımlarının titizlikle sürdürüldüğünü anlatan veteriner hekim Nalan Ertaş, kış mevsiminde hayvanların barınaklarının ısıtma sistemleriyle sıcak tutulduğunu söyledi.

Ertaş, "Sıcağı çok seven maymun ve zebra gibi kapalı mekanlarda kalan hayvanların barınakları kaloriferle ısıtılıyor, bazı barınaklara ise beton üzerine bolca saman döşeniyor" dedi. Ertaş, istedikleri gibi hareket edebilmeleri için bazı barınakların kapılarının aralık tutulduğunu, bu sayede de hayvanların strese girmelerinin önlendiğini ifade etti. Hayvanların beslenmesiyle ilgili olarak da Ertaş, "Hayvanların sağlıklı beslenmelerine özen gösteriyoruz. Yazın verilen bol su içeren gıdaların aksine, kışın daha çok enerji veren besin değeri yüksek gıdaları tercih ediyoruz" dedi.

YENİ DOĞAN ŞEKER, ZOOPARK'IN MASKOTU OLDU

Hayvanat bahçesinde 3 gün önce doğan ve kış mevsiminin ilk yavrusu olan kuzu ise mekanın yeni maskotu oldu. 'Şeker' adı verilen kuzu, yöneticilerin ve bakıcılarının ilgi odağı haline geldi. Henüz annesi tarafından beslenen Şeker, sempatik tavırlarıyla dikkatleri üzerine çekti.

Hayvanat bahçesindeki hayvanların çok ilginç karakterlere sahip olduğunu anlatan Nalan Ertaş, doğası gereği kış uykusuna yatan ayıların, hayvanat bahçesinde kış uykusuna yatmamalarına rağmen içgüdüsel olarak in kazdıklarını belirtti. Barınaklarında, yavaş hareketlerle misafirlerini karşılayan ayıların aksine, kurtlar ise tez canlı tavırlarıyla dikkat çekti.

Geyiklerle birlikte karda koşturarak renkli görüntüler veren yaban keçileri, lamalar ve develer de kış mevsiminin tadını çıkaran hayvanlardan. Ertaş, lamaların çok meraklı hayvanlar olduğunu söyleyerek, "Lamalar çok dikkatliler, bahçede gördükleri her farklı durumu merak edip tepki veriyorlar. Hep birlikte hareket ediyorlar ve birbirleriyle uyum içerisinde yaşıyorlar" dedi. Hindileri 'köyün muhtarları' olarak tanımlayan Ertaş, yalnızca beslenmek için kümeslerine gitmeyi tercih eden hindilerin hayvanat
bahçesinde özgürce hareket edebildiklerini dile getirdi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2008 Cuma 14:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?