7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zübeyde Hanım Doğumevi büyüyor

Zübeyde Hanım Doğumevi Başhekimi Şeref Nişancı, yeni doğan yoğun bakım ünitesinde yapılan çalışma ile yatak kapasitesinin 40'a çıkartıldığını belirterek, Türkiye'nin en fazla doğum yaptıran 4. hastanesi olmalarına rağmen hemşire sıkıntısı yaşadıklarını kaydetti. 

Yılda 15 bine yakın doğum yapılan Zübeyde Hanım Doğumevi, kendini yenilemeye ve geliştirmeye devam ediyor. 900 bin YTL'ye yakın bir harcama ile yeni doğan yoğun bakım ünitesindeki yatak kapasitesini artırdıklarını ifade eden Nişancı, "Hastanemizde yapılan yenilikler devam ediyor. Yeni doğan yoğun bakım ünitemizin modern hala getirerek, yatak sayısını 40'a çıkarttık. Hastanemizin yeni doğan yoğun bakım ünitesinde 25 haftadan 40 haftaya kadar bebeklerin tüm sorunlarını gözlemleyebiliyoruz. Bu sayede 3. basamak hastanelere sevk azaldı. Bir diğer çalışma olarak radyoloji ünitemizi yeniledik. Yeni yönetmeliğe göre mutlaka olması gereken kemik filmi, memografi ünitelerini de hastanemize kazandırdık. Eczane depoları olarak kullandığımız yerlerde bu bölümleri açarak hizmet vermeye başladık. Ayrıca yeni oluşturduğumuz bekleme salonu faaliyete geçti ve hastalarımız rahatça haraket edebilir hale geldi" dedi. 

9 ayda 10 binin üzerinde doğum gerçekleştirdiklerini ifade eden Nişancı, "Yılın ilk 9 ayına baktığımızda 11 bin 300 doğum, 9 bin 800 ameliyat ve 145 bin poliklinik hizmeti gerçekleştirdiğimizi görüyoruz. Hemşire ve teknik personel ihtiyacı optimum seviyede olursa daha verimli hizmet verebiliriz. Şu anda hemşire sıkıntısı çekiyoruz. Türkiye'nin en fazla doğum yaptıran 4. doğum hastanesi konumundayız" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2008 Pazar 12:15:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?