7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zübeyde Hanım'da doğan bebekler

Bursa'da Zübeyde Hanım Doğumevi'nde geçen yıl 13 bin 500 bebek dünyaya geldi.

Zübeyde Hanım Doğumevi Başhekimi Op. Dr. Şeref Nişancı, 5 bin 711'i sezeryan olmak üzere 2007 yılı içerisinde toplam 13 bin 500 bebeğin dünyaya geldiğini belirterek, yine aynı dönemde 15 bin 700 ameliyat gerçekleştirdiklerini söyledi.

Hastanenin 150 yatak kapasitesine sahip olduğunu ifade eden Nişancı, ortalama bir hastanın ortalama 3 gün hastanede tutulduğunu ve yatak doluluk oranının yüzde 100 olduğunu kaydetti. Hastanenin alanın dar olduğunu vurgulayan Nişancı, "Gün içerisinde oldukça kalabalık bir ortamda çalışıyoruz. Daha geniş ve rahat bir mekanda çalışmak istiyoruz. İmkanlarımız dahilinde elimizden geldiği kadarıyla hastanemizde yaptığımz değişikliklerle yeni ortamlar oluşturuyoruz. Daha önce üzeri açık olan ara bahçenin üzerini kapatarak, bekleme salonu yaptık. Hasta yakınları burada daha rahat bekleme fırsatı bulacak. Yeni teknolojik yatırımlarla daha kaliteli hizmet sunmak istiyoruz" dedi.


Nişancı, gelecek aylarda uygulamaya geçecek hasta tanıma sistemi ile kayıt ve randevu sırasından kaynaklanan yoğunluğun biraz olsun hafifleyeceğini umduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2008 Pazar 14:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?