7
Mayıs
2024
Salı
BURSA

Zübeydehanım üst geçidi açıldı

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve Harput Grup desteği ile gerçekleştirilen Zübeydehanım üst geçidi, sade bir törenle hizmete açıldı. Üst geçit sayesinde yayalar güvenli bir şekilde, hasta ve yaşlılarda asansörle karşıdan karşıya geçebilecek. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, özel sektör işbirliği ile yapımı gerçekleştirilen Zübeydehanım Üstgeçidi’ni halkın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşadıklarını söyledi. Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi’nin hizmet zincirine her geçen gün yeni yatırımları eklediğini dile getirerek, “İmzamızı attığımız yatırımlarla ve açılışlarla Bursa’ya hizmet aşkımız daha da büyüyor. 2008 yılı Bursa’nın değişim ve dönüşümdeki meyvelerini vermesi açısından oldukça bereketli geçiyor. Bu ay içerisinde BESAŞ’tan Filament Köprülü Kavşağı’nın 2. etabına, BursaRay C etabının imza töreninden Fidyekızık Semt Sahası açılışına kadar pek çok çalışmada bir araya geldik. Bursa’nın yerel yönetimlerdeki hizmet anlayışının çıtası yükseldi. Çıta yükseldikçe hemşehrilerimizin Bursa’da yaşama mutlulukları daha da artıyor” dedi. 

Büyükşehir Belediyesi’nin şu anda 160 noktada çalışmalarını sürdürdüğünü ifade eden Şahin, “Bursa, üzerine çöreklenen rehaveti atmış, geleceğinin planlarını yapmaktadır. Terminal Üstgeçidi’nden sonra aynı modern özelliklere sahip olan 35 metre uzunluğundaki Zübeydehanım Üstgeçidi’ni de hizmete açmanın sevincini yaşıyoruz. Artık hemşehrilerimiz, cadde üzerinden güvenli bir halde karşıdan karşıya geçebilecek” diye konuştu. 

4 yılda yapılan 9. üstgeçit olan Zübeydehanım Üstgeçidi’nin kullanıma açılmasıyla birlikte araç trafiğinin de düzene gireceğini belirten Şahin, çevrede bulunan okullar ve yurt öğrencileri ile Hüdavendigar, Kükürtlü, Çekirge ve Dikkaldırım mahallelerinin sakinlerinin de canlarını tehlikeye atmadan karşıdan karşıya geçebileceklerini kaydetti. Osmangazi Belediye Başkanvekili Rıfat Bakan, AK Parti İl Başkanvekili Cafer Yıldız, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar’ın da katıldığı açılışa vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Harput Grup Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Etkeser, Terminal Üstgeçidi’nin açılışında Büyükşehir Belediyesi’ne verilen sözü tuttuklarını vurguladı. Etkeser, daha önce çok ölümün yaşandığı terminal üstgeçidini yaptıklarını, Zübeydehanım’ı hiçbir can kaybetmeden açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Törene katılan çevredeki mahallerin muhtarlarının yanı sıra okulların müdürleri de özellikle öğrencilerin güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmelerini sağlayacak üstgeçidin yapımından dolayı Büyükşehir Belediyesi ile Harput Grup’a teşekkür ettiler. Başkan Şahin, konuşmaların ardından katılımcılarla birlikte açılış kurdelesini keserek, üstgeçidi kullanıma açtı.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Temmuz 2008 Çarşamba 15:15:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?