18
Mayıs
2024
Cumartesi
BÜYÜKORHAN - BURSA

Bursa Fan Club yüz güldürdü

BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ

Bursa Fan Club 12. Geleneksel Dağ Yöresi İftarı’nı bu yıl Büyükorhan’ın Bayındır Köyü’nde gerçekleştirdi. Bursa Fan Club iftar öncesi tespit edilen ihtiyaç sahibi 128 aileye yardım yaptı.

Bursa Fan Club’ün gelişmişlikte Türkiye’nin birçok bölgesinin gerisinde kalan dağ yöresine özel önem verdiğini dile getiren Başkan Ali Ademoğlu, Bursa Fan Club’ün her yıl düzenli olarak dağ yöresi köylerinde verdiği iftarların 12’incisini düzenlediklerini kaydetti. Dağ yöresine yönelik birçok proje geliştirdiklerini, projelerin ötesinde de Bursa Fan Club’ün dağ yöresine Bursa’nın dikkatini çekmeyi kendisine misyon edindiğinin altını çizen Ademoğlu şunları söyledi: “Her yıl düzenlenen bu etkinlik genel kurul üyelerimiz tarafından son derece benimsendi. Bu yıl bizleri sevindiren konuların başında Valimiz Şahabettin Harput’un bu projeye çok sıcak bakması bizlerle birlikte olmak istemesi Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe’nin desteği ve yine aynı şekilde DOSAB Başkanımız Ertuğrul Kaplan’ın bizlere destek olarak bizimle iftarımıza katılmasıdır. Yardımlarımızın 7’den 77’ye herkese ulaşmasını ve ayakkabıdan bayramlığına kadar, okula giden çocuklarımızın kırtasiye ve erzak paketlerine kadar bir kapsayıcılıkta yapmayı hedefledik. Yine Bayındır Köyü merkez olmak üzere Elekçalı ve Karaçukur Köyleri’nde muhtarlarla yapılan birebir temaslarla hazırlanan listelerle yapmaya dikkat ettik. Katılmayı çok isteyen sayın valimize Bayındır köylülerinin selamlarını ve sevgilerini getiriyoruz.”

Bursa Fan Club’ün 21 yıla yaklaşan mazisinde dağ yöresiyle ilgili bir çok proje gerçekleştirdiğini ancak gerçekleştirilen hizmetlerin iyi birer anı olarak geride kaldığını yeni ve daha büyük projeleri hayata geçirmek için çalışmalarına devam edeceklerini dillendiren Başkan Ali Ademoğlu, “Dağ yöresinde gözlemlediğimiz ciddi bir sorun kız çocuklarının belli bir noktadan sonra eğitimden uzak kalması. Bu sorunun temelinde ailelerin maddi durumlarının elverişsizliğinin yanı sıra Büyükorhan, Orhaneli, Keles ve Harmancık ilçelerinin hiç birisinde kız öğrenci yurdunun bulunmaması da önemli bir etken. Bölgeye kazandırılacak bir kız öğrenci yurduyla dağ kardelenlerimizin eğitim hakkını kullanabilmeleri sağlanmalı. Bursa dinamikleri dağ kardelenlerine sahip çıkarak kız öğrenci yurdunu bölgeye kazandırmalı. Bursa Fan Club ve DAĞ-DER olarak bu konunun takipçisi ve mihmandarı olacağız” şeklinde konuştu.

DAĞ-DER Başkanı Erkan Aydın da Bursa Fan Club’le geliştirdikleri kardeşlik protokolünün sözde kalmadan ses getiren ciddi hizmetlerin kazandırılmasına neden olduğunu ifade etti.

Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) Başkanı Ertuğrul Kaplan, da Bursa'nın sadece rakamlarıyla değil insanlarıyla da ilgilendiklerini kaydederek, "Biz de tıpkı Bursa Fan Club gibi Bursa’nın dertleriyle dertlenip, dağ yöresinin unutulmuşluğunu da yine tıpkı Bursa Fan Club gibi Bursa’nın önde gelen dertlerinden birisi olarak kabul ediyoruz” dedi. Bursa Fan Club’ün yıllardır istikrarla Bursa Fan Club’ün Bayındır Köyü’ndeki iftarına ve yardım programına DOSAB Başkanı Ertuğrul Kaplan, DAĞ-DER Genel Başkanı Erkan Aydın, Büyükorhan Belediye Başkanı Selçuk Selami Türker ve Büyükorhan Kaymakamı Levent Yetgin’in yanı sıra genel kurul üyelerinin eşleri ve Genç Fan Club üyeleri de katıldı. Eşler Bayındır’lı kadınlara giyeceklerin dağıtımında yardımcı olurken, Genç Fan Club’lü gençler çocuklara kırtasiye ve giyecek dağıtılmasını sağladı. Beraberce açılan orucun ardından 17 araçlık Bursa Fan Club konvoyu Bursa’ya geri döndü.

BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
BURSA FAN CLUB, DAĞ YÖRESİNDE 128 AİLENİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2010 Pazartesi 15:46:00
Güncelleme :30 Ağustos 2010 Pazartesi 16:04:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?