17
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKORHAN - BURSA

Dayanışma Gecesi'nde milletvekilleri çoştu

Bursa’da, Büyükorhan Belediyesi ve İl Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen Büyükorhan Kültür ve Dayanışma Gecesi, 3 bin kişilik yoğun katılımla gerçekleştirildi. Geceye katılan milletvekilleri, sahneye çıkarak kaşık oyunu oynadı.

Bursa Tayyare Kültür Merkezi’nde, Büyükorhan Belediyesi İl Kültür Müdürlüğü ve Dağ-Der Yardımlaşma Kültür Dernekleri’nin de yardımıyla dün gece gerçekleştirilen dayanışma gecesine, Bursa Valisi Oğuz Kaan Köksal, Bursa Milletvekili Mehmet Küçükaşık, Faruk Ambarcıoğlu, Kemal Demirel ve Balıkesir Milletvekili Aliosman Salı katıldı.

Gecede saz sanatçıları Menteşeli Cengiz ve Ali Orhan sahne alırken, Büyükorhan folklor ekibi izleyenleri coşturdu. Folklor ekibinin dansları ile coşan milletvekilleri, sahneye çıkarak karşılıklı kaşık oyunu oynadılar. Böyle bir geceyi düzenleme amaçlarının Bursa şehrine ve Büyükorhan’da yaşayan Bursalılar’a Büyükorhan kültürünü tanıtmak olduğunu söyleyen Büyükorhan Belediye Başkanı Kamil Mehmet Acaroğlu, "Katılımın bu kadar yoğun olacağını tahmin etmiyorduk. Bundan sonraki katılımlarımızı şehir stadında gerçekleştirmeyi düşünüyoruz" dedi.

.
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2004 Pazar 11:06:27
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 13:59:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?