31
Mayıs
2024
Cuma
BÜYÜKORHAN - BURSA

Şahin'in Dağ-Der hatırası

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin, Orhaneli-Keles-Büyükorhan-Harmancık Yardımlaşma ve Kültür Derneği’ni (DAĞ-DER) ziyaret ederek, yeni seçilen yönetim kuruluna başarılar diledi.

 

9 Kasım 2007

Başkan Şahin, DAĞ-DER’i ziyaretinde, kentin her köşesini yeniden imar etmek için gece gündüz çalıştıklarını, hiçbir ayrım yapmadan hizmetleri eşit şekilde sunduklarını söyledi. Bursa’nın en önemli girişlerinden ve dağ yöresinden kente geliş yolu olan Orhaneli Yolu’nun modernize edildiğini hatırlatan Başkan Şahin, kentin kabuğunu kıran daha birçok projeye imza attıklarının Özlüce Tesisleri, Kent Meydanı ve Çarşısı, Merinos Projesi ile 41 ayda yapılan 10 kavşağın bunlardan bazıları olduğunu söyledi. Bunun gibi birçok önemli ve geç kalınmış projenin hayata geçirilmesi ile Bursa’da belediyeciliğin çıtasının yükseltildiğini ifade eden Başkan Şahin, “Belediyeciliğin çıtasını düşürmeden hizmete devam ediyoruz. Bir başarı varsa bu, halkımızın bize olan güveninin eseri” dedi.


“İlim kaybeden okur yeniden bulur, para kaybeden çalışır yeniden kazanır, ama kaybedilen zamanı hiç kimse geri getiremez” diyen Başkan Şahin, Bursa’nın çok zaman kaybettiğini, artık buna kimsenin tahammülü olmadığının altını çizdi. Hızla yapılan tüm çalışmaların kentin zaman kaybetmesini engellemek olduğunu belirten Başkan Şahin, “Derdim yeniden seçim kazanmak değil. Biz her şeyin geçici olduğunu bilenlerdeniz. Tek hedefimiz halka hizmet. Bunu en çabuk ve kaliteli biçimde gerçekleştirmek için gerekeni yapıyoruz. Bursa’da bunun farkında” diye konuştu.


DAĞ-DER’in çiçeği burnunda Başkanı Erkan Aydın ise Başkan Şahin’in derneği ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aydın, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar hizmetten ve destekten mahrum kalan dağ yöresi insanlarına sahip çıktığını ifade ederken, özellikle yörenin üniversite öğrencilerinin Başkan Şahin’in verdiği burslar sayesinde eğitimlerini devam ettirdiklerini vurguladı.


Dağ yöresi insanlarının Bursa’ya geldiklerinde ilk uğradıkları noktanın Tahtakale semti olduğunu dile getiren Aydın, buradaki DAĞ-DER’e ait konağın restore edilmesi için Başkan Şahin’den destek istedi. Konuşmaların ardından DAĞ-DER üyelerinden Özer Güleç, Başkan Şahin’e içerisinde yöresel el emeği ürünlerin bulunduğu bir çıkın hediye etti. Başkan Şahin de çıkın içindeki tülbendi boynuna asarken, tahta kaşıklarla da tempo tuttu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 16:48:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?