26
Mayıs
2024
Pazar
GÜRSU - BURSA

4 milyon liralık vurgun yargıda

GÜRSU BELEDİYESİ'NDEKİ 4 MİLYON LİRALIK VURGUN YARGIDA

Bursa'da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü'nün yargılanmasına başlandı.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli zimmet" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İ.Ç. ile hesaplarına para aktardığı iddia edilen arkadaşları S.G., T.E. ve D.Y. ilk kez hakim karşısına çıktı. Zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddia edilen Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü İ.Ç. (43), paraların miktarlarının çok farklı olduğunu, yaptığı görev itibarıyla zimmetine para geçirmesinin mümkün olmadığını söyledi.

5 aydır tutuklu olan iki çocuk babası İ.Ç., "Ben, Gürsü İtfaiyesi'nde memur olarak göreve başladım. İlçemiz 2005 yılında Büyükşehir Belediyesi'ne bağlanınca ben de Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün oluruyla 20 Mayıs 2005 yılında Muhasebe ve Mali Hizmetler Müdür Vekili olarak atandım. Daha sonra 2008 yılı başından itibaren de muhasebe yetkilisi olarak başkan tarafından görevlendirildim. Zimmetime 495 bin TL, sonra 1 milyon 500 bin, ardından da 3 milyon ve 5 milyon TL para geçirdiğim iddia edildi. Öncelikle bu rakamın belirlenmesini istiyorum. Bunun için de Sayıştay tarafından rakamın netleştirilmesini istiyorum. Ben kimsenin banka hesabına para aktarmadım. Sayıştay tarafından zimmetime geçirdiğim iddia edilen paranın miktarının belirlenmesinden sonra savunmamı yapacağım" dedi.

Duruşmada ifade veren ganyan bayii işletmecisi T.E. ise, hesabına aktarılan paraların tamamıyla at yarışı kuponu oynandığını söyledi. Tutuksuz sanık T.E., "Ben her pazartesi ve perşembe PTT kanalıyla paraları TJK'ya havale yapıyordum. Benim hesabıma geçirilen paraların tamamıyla kupon yapılmıştır. Kesinlikle hizmet dışı bir paranın hesabıma yatması mümkün değil. İstenirse, TJK'nın kupon listelerine ve kayıtlarına bakılarak bu paraların at yarışında oynanıp oynanmadığı tespit edilebilir. Ben haksız yere para almış değilim. Suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

İddia bayii işletmecisi D.Y. ise kendi hesabına aktarıldığı öne sürülen paralarla iddaa ve diğer şans oyunlarının oynandığını, tutuklu sanık İ.Ç. tarafından yatırılan paraların oynanan kuponların bedeli olduğunu söyledi.

İ.Ç.'nin tahliye talebini reddeden mahkeme, diğer tutuksuz sanık S.G.'nin zorla getirilmesine karar verdi. Dava, eksikliklerin giderilmesi için ertelendi.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2010 Cuma 10:23:02
Güncelleme :7 Mayıs 2010 Cuma 10:32:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?