24
Mayıs
2024
Cuma
GÜRSU - BURSA

80 yıl sonra yağmur suyu şebekesi

GÜRSU 80 YIL SONRA YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİYLE TANIŞTI

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesinde kanalizasyon, yağmur suyu ve içme suyu şebekelerinin yenilenmesi çalışmaları için şuana kadar 13 milyon TL'lik yatırım yapan Büyükşehir Belediyesi'nin ilçedeki toplam altyapı yatırımları 20 milyon TL'yi bulacak.

Başkan Recep Altepe, Gürsu ilçesinde devam eden altyapı çalışmalarını yerinde inceledi. Başkan Altepe, Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü'nün de inceleme gezisinde, BUSKİ Genel Müdürü İsmail Hakkı Çetinavcı'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Büyükşehir Belediyesi olarak, Bursa'nın yaşanabilir çağdaş bir kent olması için sadece merkezde de merkeze bağlı ilçelerde de yoğun bir çalışma içinde olduğunu dile getiren Altepe, "Altyapı çalışmaları büyük yatırım gerektirdiği için sadece ilçe belediyeleri tarafından yapılamıyor. Bu dönem tüm ilçelerimizde altyapı yatırımlarına hız verdik. Gürsu'da da bugüne kadar 61 kilometre kanalizasyon ve yağmur suyu hattı ile 65 kilometre içme suyu hattı yaptık. Şimdiye kadar bu çalışmalar için 13 milyon TL harcadık ve çalışmalar bittiğinde 20 milyon TL harcamış olacağız. Yağmur suyu şebekesini kanalizasyon şebekesinden ayırdığımız için önceki yıllarda kanalizasyon hatlarında yaşanan tıkanma ve taşmalar bundan sonra olmayacak. Gürsulu halkımız da konforlu bir yaşam sürecek" diye konuştu.

80 YIL SONRA YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİ

Gürsu'nun merkezi yönetimden olduğu kadar özellikle bu dönem Büyükşehir Belediyesi'nden de önemli bir destek aldığını ifade eden Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, ilçenin 80 yıl sonra yağmur suyu şebekesiyle tanıştığını söyledi.

GÜRSU 80 YIL SONRA YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİYLE TANIŞTI
GÜRSU 80 YIL SONRA YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİYLE TANIŞTI
GÜRSU 80 YIL SONRA YAĞMUR SUYU ŞEBEKESİYLE TANIŞTI
İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2010 Perşembe 14:59:00
Güncelleme :1 Temmuz 2010 Perşembe 15:52:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?