20
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜRSU - BURSA

Kadınlar el becerisi kazanıyorlar

Bursa’nın Gürsu İlçesi’nde, kadınlara el becerisi kazandırmak için düzenlenen "Deve Kuşu Yumurtası Boyama Kursu"nda, 27 kişi sertifika aldı.

Gürsu Belediyesi ve Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde açılan kursla, kadınların bu eğitim sonunda elde edecekleri bilgi ve becerileri kullanarak maddi kazanç sağlayacak duruma gelmeleri hedefleniyor. Belediye, bu maksatla kursiyerlerin meydana getirdiği ürünleri, yurtiçi ve yurtdışında pazarlama konusunda da çalışmalar yapıyor.

Yıldırım Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Kemal İlhan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Remzi Öztürk ve AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Arslan’ın da katıldığı törende konuşan Gürsu Belediye Başkanı Orhan Özcü, "Belediye olarak asli görevlerimizin dışında Gürsu’nun sosyal ve kültürel açıdan gelişmesi konusunda da çalışma sürdüreceğiz. Deve kuşu yumurtası boyama kursu, Gürsu ve Güney Afrika arasında bir köprü olacaktır. Gürsu’yu şehir yapma düşüncesiyle çıktığımız bu hizmet yolunda önemli adımlar atacağız. Gürsulular’ın desteğiyle zorlukları aşarak hedefimize ulaşacağız" dedi. Törende ayrıca, eğitim süresince yapılan çalışmalar sergilendi.

3 ay süren kursta, öncelikle karakalem çalışmaları yaparak çizim konusundaki kabiliyetleri arttırılan kursiyerler, yapılan sınavla gruplara ayrılarak yoğunlaştırılmış eğitim programına tabi tutuldu. Güney Afrika’dan getirilen devekuşu yumurtaları üzerinde yapılan boyama çalışmalarında, akrelik, seramik, yağlı boya ve porselen boyası kullanıldı.

Kuluçka makinelerinde 14 gün bekletilen, ışıkta yapılan kontrollerde yavru olmadığı tespit edilen yumurtalar, kimyevi maddelerle temizleniyor. Devekuşu yumurtaları işlenerek çok amaçlı kullanılabiliyor. Bulunduğu yerde örümceklerin bulunmasını engellemesi ile bilinen yumurtalar başta abajur, süs eşyası, yumurta parçalarından kolyeler olmak değişik dekoratif maksatlı kullanılabiliyor.

.
Yayın Tarihi : 5 Aralık 2004 Pazar 13:34:16
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 15:56:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?