17
Mayıs
2024
Cuma
GÜRSU - BURSA

Kumlukalan köylüleri mahkemelik

Bursa’nın Gürsu İlçesi’ne bağlı Kumlukalan Köyü’nde 6 ay önce arazi anlaşmazlığı yüzünden çıkan kavgada taş ve sopalarla köye yeni taşınan Nizamettin Aydoğan’ın evine baskın yaparak, olaya müdahale eden jandarmayı da darp ettikleri iddia edilen 14 kişinin yargılanmasına başlandı.

Bursa 6. Asliye Ceza Mahkemesi’nde, "hayati tehlike geçirecek şekilde müessir fiil, nası ızrara teşebbüs ve görevli memura mukavemet" suçlarından 5’er yıla kadar hapisleri talep edilen ve birbirlerini karşılıklı darp ettikleri iddia edilen tutuksuz sanıklar Nizamettin Aydoğan (41), Murat Saraç (33), Ümit Saraç (27), Ahmet Gezek (45), Ekrem Aslan (48), Fikret Kuvan (44), Ekrem Arslan (48), Hüsnü Arslan (38), Serhat Aydoğdu (22) bugün ilk kez hakim karşısına çıktı. Diğer 5 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı.

Erzurum’dan Kumlukalan Köyü’ne yerleştiğini ifade eden mağdur sanık Nizamettin Aydoğan, "Hayvancılıkla uğraşıyordum. Köylüler benim yerleşmemden pek hoşnut olmadı.

Olay akşamı eve misafir gelmişti. Onun arabasına benzin dökerek yakmak istediklerini görünce durumu jandarmaya bildirdim. Ekipler, bizi eve sokarak öfkeli köylüleri uzaklaştırmak istedi.

Fakat köylüler olaya müdahale etmek isteyen jandarmaya taş ve sopalarla saldırdı. Bu sırada oğullarımdan Sertif 5, Birol da 2 gün iş görmez raporu aldı.

Barış ile bize misafir olarak gelen Halis Ayar’ın eşi Sultan da atılan taşlardan yaralandı. Beni ve çocuklarımı jandarma kurtardı" dedi.

Kavga çıkınca durumu jandarmaya bildirdiğini ifade eden Kumlukalan Köyü Mutharı tutuksuz sanık Ahmet Gezek de, "Benim olayla hiç bir alakam yok.

Köylülerin Nizamettin Aydoğan’ın evine saldırması üzerine onları engellemeye çalıştım. Önüne geçemeyince de durumu jandarmaya haber verdim" dedi.

Duruşmaya müşteki olarak katılan Gürsü İlçe Jandarma Komutanlığı’nde görevli Astsubay Mustafa Uğurlu ise sanıkların cezalandırılmasını isteyerek, şunları söyledi:

"İhbar üzerine köye gittimizde, köy halkı, Nizamettin Aydoğan’ın evine ellerinde taş ve sopalarla yürüyordu.

Askerlerle birlikte Nizamettin Aydoğan’ın evinde barikat kurduk. Ancak kalabalık bir türlü sakinleşmeyip eve saldırınca onları dağıtmak için havaya uyarı ateşi açtık.

Bu sırada sanıklardan Ümit Saraç, benim boğazıma sarılıp vurmaya başladı. Kendisini gözaltına almak istediğimizde kardeşi Murat, traktörü askerlerin üzerine sürdü.

Bu sırada kargaşadan yararlanan köylüler Ümit’i elimizden aldı. Şikayetçiyiz, iki askerim de yaralandı."

Müşteki askerler Ramazan Şeker, Mehmet Arslan, Fırat Turan, Mustafa Yıldız ve Akan Aksu da sanıkların cezalandırılmalarını istedi.

Duruşma, eksikliklerin tamamlanması için ertelendi.

.
Yayın Tarihi : 29 Kasım 2004 Pazartesi 14:39:15
Güncelleme :7 Temmuz 2006 Cuma 16:00:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
biz TÜRKÜZ IP: 88.245.11.xxx Tarih : 3.07.2008 09:29:14

Kumlukalan köylülerini tebrik ediyorum