19
Mayıs
2024
Pazar
GÜRSU - BURSA

Silahlı kavga: 3 yaralı

Bursa’nın Gürsu İlçesi’ne bağlı Kumlukalan Köyü’ne 4 yıl önce yerleşen Kürt kökenli bir aile ile köylüler arasında silahlı kavga çıktı.

Doğulu ailenin hayvanları köy merasında izinsiz otlatmasıyla başlayan silahlı, sopalı ve bıçaklı kavgada yaralanan 3 kişi tedavi altına alındı.

Köye 4 yıl önce yerleşen 11 nüfuslu Aydoğan ailesi ile köylüler arasındaki gerginlik, 3 yıl önce başladı.

Köy merasında hayvanlarını izinsiz otlattıkları ileri sürülen ailenin kadınları, tarlada köylülerin eşleri ile kavga etti.

Kumlukalan köyü sakinleri, Doğulu ailenin köyü terk etmesini isteyerek Erzurum’dan gelen Nizamettin Aydoğan’a ait evin önünde toplandılar.

Evi taş yağmuruna tutmaya başlayan köylülerin karşısına Aydoğan ailesinin çocukları Serhat, Birol, Erol ve Sertif silahlarını alıp çıktı. Köyden çıkmayacaklarını söyleyen Aydoğan ailesinin fertleri ile köy gençleri arasında kavga çıktı.

Kavgada köylülerden Fettah Irmak ile Emrullah Sülün sopayla başından yaralandı. Kürt aileye misafir gelen Sultan Ağar da başından taşla yaralandı.

Nizamettin Aydoğan, köylülerin evini yakacaklarını belirtip yardım istemesi üzerine Gürsu Jandarma Bölük Komutanlığı, acil müdahale timini gönderdi.

Bu sırada köylüler, olaya müdahale eden jandarma ekipleri yanında Aydoğan ailesine misafir olan Halis Ağar’ın otomobilini benzin dökerek yakmak istediler. Bunun üzerine aile de silahla kalabalığa ateş ederek öfkeli köylüleri uzaklaştırmak istedi.

Ortamın gerginleşmesi üzerine jandarma ekipleri, evde kalan Aydoğan ailesinin 8 çocuğu ile 11 ferdini ve misafir olarak gelen Ağar ailesini kordon altında evden çıkartarak özel otomobil ile köyden uzaklaştırdı.

Doğu kökenli aile jandarma ekiplerine teşekkür ederek, "İyi ki geldiniz. Suçumuz Kürt olmak mıdır? Biz Doğuluyuz diye bu köyde barınmamızı istemiyorlar. Biz bu ülkenin vatandaşı isek, bu ülkenin her yerinde ikamet etmek hakkımız var" dediler.

Köylüler ise "Bize bugün kadar arkamızdan hiç silahla ateş eden olmadı. Burası özellikleri olan, dayanışma içinde insanların yaşadığı bir köy.

Şimdiye kadar istediğimiz yoldan tarlalarımıza gidiyorduk. Arkamızdan ateş ediliyor. Bu ailenin evinin önünden tarlalarımıza gidemiyoruz" dediler.

Bu arada kavgada yaralanan Sultan Ağar’a ilk müdahale Gürsu Jandarma Bölük Komutanlığı’ndaki erler tarafından yapıldı.

Kürt kökenli Aydoğan Ailesi ise geceyi Gürsu Jandarma Bölük Komutanlığı’nda geçirdi.

Kumlukalan Köyü sakinleri, bugün Vali Oğuz Kağan Köksal’ı ziyaret ederek meseleyi çözmesini isteyecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Haziran 2004 Cuma 03:12:10
Güncelleme :4 Kasım 2005 Cuma 14:26:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?