25
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜRSU - BURSA

Soygunda kullanılan araç bulundu

SİLAHLI SOYGUNDA KULLANILAN ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU

Bursa'da bir akaryakıt istasyonunu soyan kar maskeli ve silahlı 4 kişinin olayda kullandıkları çalıntı kamyonet, terk edilmiş halde bulundu. Polis ve jandarma ekiplerinin parmak izi incelemesi yaptıkları kamyonet, sahibine teslim edildi.

Edinilen bilgiye göre, dün gece saat 22.15 sıralarında Gürsu ilçesi Alan yolu üzerindeki bir akaryakıt istasyonuna gelen kar maskeli 4 kişi, ellerindeki bıçak, silah, biber gazı ile etkisiz hale getirdikleri görevliler V.G. (33), M.A. ve F.C.'nin üzerindeki parayı alarak, daha sonra benzinlikteki markete girdi. Soyguncular, iş yeri sahibi Cüneyt Y.'nin (35) üzerindeki tüm paraları vermesini istedi. Cebinden çıkan 4 yarım altını masa üstüne koyan Cüneyt Y., şüphelilerin istedikleri sigaraları da bunların üzerine koydu. Cep telefonu için de bir miktar kontör isteyen zanlılar, sigaraları alıp altınları bırakarak kaçtı. Olayda kullanılan ve Kurşunlu beldesinden çalıntı olduğu belirlenen 16 RZ 564 plakalı kamyonet, Demirtaş İtfaiye Müdürlüğü'nün karşısındaki caddede Osmangazi Jandarma Trafik ekipleri tarafından bulundu. Yapılan incelemede aracın silahlı soygunda kullanılan kamyonet olduğu belirlendi. Polis ve jandarma ekipleri, çilingirle açılan araçta parmak izi incelemesi yaptı. Ayrıca polis, araç park edilirken gören kişilerin olup olmadığını belirlemeye çalıştı.

Yapılan incelemenin ardından silahlı soygunda kullanılan çalıntı kamyonet, sahibi Tumir Taş'a (37) teslim edildi. Kamyonetinin Kurşunlu'dan 7 Ocak'ta çalındığını belirten Taş, "Bulunacağından umudumu kesmiştim. Aracın soygunda kullanıldığını öğrenince de çok şaşırdık. Bulunması beni tabii sevindirdi. Ekiplere teşekkür ederim" diye konuştu.

Olayla alakalı soruşturma sürüyor.

SİLAHLI SOYGUNDA KULLANILAN ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU
SİLAHLI SOYGUNDA KULLANILAN ARAÇ TERK EDİLMİŞ HALDE BULUNDU
İHA
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2010 Pazar 10:16:00
Güncelleme :17 Ocak 2010 Pazar 14:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?