27
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜRSU - BURSA

Zimmetle suçlanan müdürden şok iddia

4 MİLYON LİRALIK ZİMMETLE SUÇLANAN MALİ HİZMET MÜDÜRÜNDEN ŞOK İDDİA

Bursa'da zimmetine 4 milyon lira geçirdiği iddiasıyla tutuklanan Gürsu Belediyesi Mali Hizmet Müdürü, tahliyesini isterken şok bir iddiada bulundu. Belediyede itfaiye eri kadrosunda bulunduğunu söyleyen sanık İ.Ç., "Böyle bir kadroda görevli birinin bu suçu işlemesi mümkün değil" dedi.

3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "nitelikli zimmet" suçundan 20 yıla kadar hapsi istenen tutuklu sanık İ.Ç. (43) ile hesaplarına para aktardığı iddia edilen arkadaşları tabelacı S.G. (45), ganyan bayii işletmecisi T.E. (42) ve iddia bayii işletmecisi D.Y.'nin (56) yargılanmasına devam edildi.

Hakkındaki iddiaları yalanlayan İ.Ç., tahliyesini isterken şok bir iddiada bulundu. Mahkemeden Gürsu Belediyesi'nin personel kadrosunun incelenmesini isteyen İ.Ç., "Personelin görev yerleri incelendiğinde benim belediyedeki kadromun itfaiye eri olduğunu göreceksiniz. Böyle bir görevi yapan benim bu suçu işlemem mümkün değil" dedi.

Gerçek görevinin aydınlatılmasını isteyen İ.Ç., "Bu işlemlerin tamamı normal işlemlerdir. Burada zimmet söz konusu değildir. 9 aydır tutukluyum. Sizden, belediyede bana yaptırılan görevle bana yöneltilen suçun oluşup oluşmayacağı yönünden davayı değerlendirmenizi istiyorum. Bunun için de belediyeden memur kadrosunun getirtilmesini ve benim görevimin resmi kayıtlara göre belirlenmesini istiyorum" dedi.

Sanığın tahliye talebini reddeden mahkeme, duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için ileri bir tarihe erteledi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Ağustos 2010 Perşembe 11:32:03
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 12:45:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?